Jakobsen klopt wereldtop in sprint derde etappe Turkije, Bennett blijft leider Algemeen nieuws

Jakobsen klopt wereldtop in sprint derde etappe Turkije, Bennett blijft leider

Door Bram van der Ploeg 18 april 2019 | 13:42


Fabio Jakobsen heeft de derde etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De Nederlander, die in de eerste rit nog te vroeg stopte met spurten, was in een massasprint met tegenwind sneller dan Sam Bennett en Mark Cavendish.

Langelotti (Burgos), Berrade (Euskadi), Marengo (Neri), De Vylder (Vlaanderen-Baloise), Örken en Samli (Turkije) waren de zes renners die er tussenuit knepen in de openingsfase. Deceuninck-Quick-Step en BORA-hansgrohe gaven de vluchters maximaal drie minuten. Ook Dimension Data liet zich zien op kop van het peloton.

De kopgroep wist de hele dag dat het niet ging slagen in de opzet om weg te blijven. Meerdere ploegen hadden belangen en lieten de voorsprong niet groter worden. Langelotti en Örken konden het tempo vooraan in de finale niet langer volgen. Op veertien kilometer van de meet was het verschil nog veertig seconden.

Met ook Lotto Soudal als hulpdienst in het peloton was de kopgroep snel binnen gehengeld, alvorens alle treintjes zich al vroeg konden voorbereiden op de sprint. De grote ploegen wachtten extreem lang vanwege de wind in de slotkilometer, maar Jakobsen en Bennett zaten toch van voren toen ze er moesten zitten. Jakobsen ging als eerste aan en werd niet meer achterhaald. (foto: screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 3 Ronde van Turkije:

1. Fabio Jakobsen
2. Sam Bennett ''
3. Mark Cavendish
4. Caleb Ewan
5. Christophe Noppe
6. Matteo Malucelli
7. Matthew Gibson
8. Luca Pacioni
9. Jordan Arley Parra Arias
10. Yevgeniy Gidich

Klassement na etappe 3 Ronde van Turkije:

1. Sam Bennett
2. Felix Grossschartner +0.20
3. Jhonatan Restrepo +0.22
4. Jan Polanc +0.26
5. Gonzalo Serrano ''
6. Valerio Conti ''
7. Mauro Finetto ''
8. Edgar Pinto +0.29
9. Christophe Noppe +0.30
10. Merhawi Kudus ''


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws