Bouhanni wil comeback in 'rustige omgeving': 'Winnen is mijn prioriteit' Algemeen nieuws

Bouhanni wil comeback in 'rustige omgeving': 'Winnen is mijn prioriteit'

Door Marijn van den Berge 25 november 2019 | 11:58


Na jaren van kibbelen is Nacer Bouhanni eindelijk verlost van zijn slechte huwelijk met Cofidis. Bij Arkea-Samsic hoopt hij de draad van het winnen weer op te pakken en controversiële jaren achter zich te laten.

‘Ik wil de bladzijde van de laatste twee seizoenen omslaan en me op volgend jaar focussen’, zegt Bouhanni tegen L’Equipe. ‘Mijn grootste doel is om weer zo snel mogelijk te gaan winnen.’ De laatste zege van Bouhanni dateert uit de Vuelta van 2018. ‘Na een jaar zonder zeges, is winnen mijn prioriteit.’

En daarom wil de Fransman graag een goede start maken. ‘De start van het seizoen zal belangrijk zijn voor mijn zelfvertrouwen en om mijn ploeggenoten beter te leren kennen.’ Onder meer Bram Welten en Nairo Quintana worden zijn ploegmaats.

Over zijn keuze voor de ploeg zegt Bouhanni: ‘Ik had contact met verschillende andere teams, maar ik heb altijd een goed gevoel gehad bij Arkea-Samsic. Ik moet ontwikkelen in een omgeving die mij vertrouwen geeft. Ik heb rust nodig. Dat gaf de doorslag voor mijn keuze.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws