Van der Poel verbaast zichzelf nog maar eens: 'Ik snap er niks van' Algemeen nieuws

Van der Poel verbaast zichzelf nog maar eens: 'Ik snap er niks van'

Door Bram van der Ploeg 21 februari 2020 | 15:36


Mathieu van der Poel kwam in de tweede etappe van de Ronde van de Algarve als 33e over de streep, op 2.54 minuten van winnaar Remco Evenpoel. Toch heeft de Nederlander van Alpecin-Fenix zichzelf naar eigen zeggen verbaasd over zijn klimcapaciteiten.

Van der Poel kon op de slotklim tot op vier kilometer van de meet mee met de besten en dat voelt goed. 'Dit was niet de bedoeling. Ik ben compleet verbaasd', stelt hij in Het Nieuwsblad. Van der Poel was na Tim Wellens (vijfde) en Greg Van Avermaet (vijftiende) de beste klassiekerspecialist in de uitslag. En dat terwijl hij volgens de berekening pas volgende week baat zou moeten hebben van zijn hoogtestage tijdens zijn skivakantie. Het zal dus snel nog beter gaan. 

'Ik snap er niks van. Dit was veel meer dan ik had verwacht, boven alle verwachting', zo vervolgt Van der Poel. 'In het begin van de finale heb ik gewerkt voor onze klimmer, maar die moest vrij snel passen. Nadien ben ik blijven volgen, in de wetenschap dat ik snel zou lossen. Toch bleef ik maar aanklampen. Op vier kilometer van de top was het over, maar toen bleef er nog slechts twintig man over. Niet slecht in een etappe met zoveel hoogtemeters en tegen zo’n sterk deelnemersveld. Ik ben eigenlijk ook te zwaar gebouwd voor dit werk.' (foto: Proshots, 2019)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

robert-jan
21 Feb 2020 om 09:53

Was fantastisch om te zien. Zo'n heel pak kleine smalle mannetjes en dan zo'n grote kerel er tussen. Het blijft koffiedik kijken maar denk dat we een mooi voorjaar tegemoet gaan!

Reageer


Meer nieuws