In de Leiderstrui
Search

Nog één lange etappe voor de boeg in deze Tour, met 208 kilometer van Embrun naar Valloire. Niet de afstand, maar de vier beklimmingen zullen vandaag echter voor de zwaarte zorgen. De laatste twee klimmen zijn van buitencategorie.

We beginnen in Embrun en klimmen bijna meteen naar de top van een klimmetje van derde categorie. Daarna loopt de weg langzaam omhoog, tot aan de voet van de Col de Vars. Deze klim van 9,3 kilometer aan 7,5 procent is de opmaat voor wat nog komen gaat. Na een afdaling komen we namelijk aan de voet van de bekende Col d'Izoard. 14,1 kilometer klimmen aan 7,3 procent, dat hakt erin.

Daarna dalen we af en loopt de weg al smerig op, tot we aan de voet zijn van de slotklim van de dag. De Col du Galibier is mythisch en levert op de top bovendien extra bonificatieseconden op voor de aanvaller met lef. De finish ligt vervolgens beneden in Valloire, na een afdaling van bijna twintig kilometer.

De etappe kent één tussensprint en op de laatste klim liggen op de top dus extra bonificatieseconden. Aan de meet zijn tien, zes en vier bonificatieseconden te verdienen.