In de Leiderstrui
Search

Etappe 1 Tour de France 2020: Nice Moyen Pays - Nice (156 km)

De Tour de France is terug in Frankrijk! In het zuiden van het land organiseert Nice de Grand Départ van de grootste wielerronde ter wereld en het belooft meteen een mooie openingsrit te worden. Met al veel hoogtemeters hoeven de sprinters zich niet meteen rijk te rekenen.

De opzet van de eerste etappe is simpel: de renners rijden twee lussen van vijftig kilometer en rijden vervolgens een andere lus van 56 kilometer naar de finish. De mensen in Nice zien op die manier het peloton vier keer langskomen. Vanuit de start loopt de weg meteen omhoog, met een klim naar Aspremont. Die klim vormt ook de start van lus twee en drie.

Na de derde keer de Aspremont volgt een vierde en extra klim van acht kilometer. Deze pukkel stijgt aan drie procent gemiddeld. De gang naar de finish is gelijk aan de eerste twee lussen. De grote vraag is of de hoogtemeters voldoende zijn om een sprint te vermijden. In principe moeten de sprinters met een beetje goede benen dit kunnen overleven. Of staat de Tour meteen in de fik?

De etappe kent tussensprints, aan de meet zijn tien, zes en vier bonificatieseconden te verdienen.