In de Leiderstrui
Search

Etappe 2 Tour de France 2020: Nice Haut Pays - Nice (187 km)

Het openingsweekend belooft een groot feest te worden in Nice, want ook op de tweede dag is de Zuid-Franse stad start- en finishplaats. Met al vier gecategoriseerde beklimmingen kunnen de klassementsrenners meteen aan de bak.

Wie goed heeft opgelet, herkent in deze etappe veel gelijkenissen met de finaledag van Parijs-Nice, waar grote delen van dit parcours altijd worden verreden. Niet zo gek, want de weg gaat constant op en af en staat dus garant voor fietsspektakel. De Col de Colmiane is de eerste klim van de dag en tevens de eerste gecategoriseerde klim van deze Tour. Er wordt 16,3 kilometer geklommen tegen een gemiddeld percentage van zes procent.

Na een afdaling komen de renners aan de voet van de Col de Turini, een 14,9 kilometer lange klim aan 7,3 procent gemiddeld. Als de top is gerond, volgt een enorm lange afdaling, alvorens het peloton terug in Nice langskomt. Hier ligt de Col d’Èze klaar, van 7,8 kilometer aan zeven procent en na een nieuwe passage door Nice wordt er nog één keer geklommen op de Col des Quatre Chemins. Na de laatste top volgt alleen nog een afdaling naar de finish, 

De etappe kent tussensprints, onderweg en aan de meet zijn bonificatieseconden te verdienen.