Plugge grotendeels content met Tourparcours, maar stipt één smet aan: 'Waarom zoek je het op?' Wielrennen
Wielrennen

Plugge grotendeels content met Tourparcours, maar stipt één smet aan: 'Waarom zoek je het op?'

Plugge grotendeels content met Tourparcours, maar stipt één smet aan: 'Waarom zoek je het op?'

Richard Plugge keek woensdag met gematigde tevredenheid naar het Tour de France-parcours van 2024. De Nederlandse ploegbaas van Jumbo-Visma zag kansen voor zijn ploeg voor volgend jaar, maar stipte ook aan dat de gravelrit rondom Troyes er wat hem betreft zéker niet in had gehoeven.

In het Palais des Congres te Parijs nam Plugge van alle aanwezige prominenten veruit de meeste tijd om de mondiale pers, waaronder In de Leiderstrui, te woord te staan. Daarbij bevestigde hij direct - logischerwijs - de deelname van tweevoudig winnaar Jonas Vingegaard. 'De Tour de France is het hoogst haalbare. Ik verwacht verder dat Primoz Roglic, Tadej Pogacar en Remco Evenepoel gaan komen, dus dat wordt fantastisch om te zien. Met Jonas kunnen we vol voor een derde zege gaan', aldus Plugge, die aangeeft dat de complete plannen voor 2024 op 22 december bekendgemaakt gaan worden.

Plugge wilde dus ook nog niet aangeven wat de plannen zijn met Wout van Aert, die andere superster van Jumbo-Visma. 'Ook dat moeten we nog bekijken. We hebben nu een geweldig jaar gehad, met drie grote rondes. Dat gaat moeilijk zijn om te evenaren, dus moeten kijken hoe het voor volgend seizoen mogelijk gaat zijn om een goede Giro, Tour én Vuelta te rijden. Wie dan waar heengaat, behalve Jonas, is iets voor later.'

Plugge absoluut niet te spreken over gravelrit in Tour de France 2024: 'Het kan zoveel kapot maken'

'Het is een prachtig parcours, maar met een kleine smet', vatte de teambaas de Tourroute van 2023 het in één samen. 'En dat is die 32 kilometer gravel. Daar ben ik geen voorstander van, omdat de geluksfactor er enorm ingebracht wordt. Waarom moet je nu weer gravel op gaan zoeken?', vraagt hij zich met lichte stemverheffing af over de negende etappe rondom Troyes. 'Toen we het op de Col de la Loze eens drie kilometer hadden, vond ik het al veel. Het kan zoveel kapot maken', aldus de Nederlander. 'Waarom zoek je het op? Ben blij dat er goed geasfalteerde wegen zijn.'

'Verder is het een heel mooie ronde, met een zwaar begin, maar ook spectaculair tot het einde toe', verlegt Plugge zijn focus naar de ritten die hij wél mooi vindt. 'De laatste vier etappes zijn heel zwaar, dus dat gaat nog mooi worden. Daarin is nog van alles mogelijk', geeft hij aan.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws