Kristoff derde in Milaan-Turijn: 'Goed teken op drie dagen van Milaan-Sanremo' Wielrennen
Wielrennen

Kristoff derde in Milaan-Turijn: 'Goed teken op drie dagen van Milaan-Sanremo'

Kristoff derde in Milaan-Turijn: 'Goed teken op drie dagen van Milaan-Sanremo'

Alexander Kristoff behaalde woensdag een podiumplek in Milan-Turijn. Achter Mark Cavendish en Nacer Bouhanni sprintte de Noor van Intermarché-Wanty-Gobert naar een derde plaats, wat hem vertrouwen geeft richting Milaan-Sanremo van aankomende zaterdag.

Intermarché kende naast Kristoff ook nog snelle mannen als Biniam Girmay en Andrea Pasqualon, maar samen wisten ze geen perfecte lead-out te rijden. 'De analyse van de finale leert ons dat we het in de aanloop van de laatste honderden meters nog beter kunnen doen, want Andrea Pasqualon en Biniam Girmay hadden ook erg goede benen. Het is spijtig dat we elkaar kwijtraakten en onze krachten vandaag niet konden bundelen', zo gaf Kristoff na de race aan. Toch heeft hij vertrouwen in zijn ploeg richting Milaan-Sanremo. 'Ik geloof in dit team en ben ervan overtuigd dat we samen de capaciteit bezitten om dit type van wedstrijden te winnen. Dit is een goed teken op drie dagen van Milaan-San Remo.'

Kristoff is dit jaar nieuw bij de Belgische ploeg en boekte half februari al een overwinning in de Clasica de Almeria. Na een wat mindere Tirreno-Adriatico voelde hij al wel dat met zijn vorm de goede kant opging, wat woensdag resulteerde in een verdienstelijke derde plaats. 'Ten eerste ben ik tevreden dat ik dit jaar met een goed gevoel aan de klassiekers kan beginnen. In tegenstelling tot in 2021, wanneer ik na Parijs-Nice ziek geworden ben, voel ik dat ik goed herstel van de intensieve week in Tirreno-Adriatico. Ik kon geen resultaten behalen, maar ik wist dat mijn benen op de afspraak waren', zo laat hij via een persbericht van de ploeg weten.

Kristoff richt zijn blik nu op zaterdag, waarin de renners een parcours van 293 kilometer krijgen voorgeschoteld. De Noor wist Milaan-Sanremo in 2014 al eens te winnen en werd ook al eens tweede en vierde. Toch lijkt hij met de opkomst van de sterke klimmers in de koers, niet meer in aanmerking te komen voor de overwinning.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws