Lars Boven

Dit is de pagina over Lars Boven. De Nederlander komt vanaf 2024 uit voor een WorldTour ploeg in de vorm van Alpecin-Deceuninck. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Boven en houdt tevens zijn biografie bij.  

sirotti lars boven

Boven is geboren op 13 augustus 2001 en is de zoon van oud-renner Jan Boven. Bij de junioren combineerde de Nederlander het veldrijden met het wegwielrennen. In 2019 kende Boven zijn eerste successen bij de junioren. In het veld won hij dit jaar de Kronberg Park Cross en de Scheldecross. Ook op de weg was de Nederlanders succesvol met een derde plek in Parijs-Roubaix. Tijdrijden blijkt ook een sterke kwaliteit van Boven te zijn en hij veroverde op dit onderdeel de zilveren medaille op het EK in Alkmaar. 

Vanaf 2020 komt Boven uit voor het opleidingsteam van Jumbo-Visma. In zijn eerste jaar bij zijn nieuwe ploeg wint hij de derde etappe in de Bałtyk-Karkonosze Tour. Ook het jaar erop weet Boven een overwinning te pakken. Hij wint de proloog in de Istrian Spring Trophy en hij wint samen met zijn ploeg de proloog in de Ronde van Elzas. Op het Europees kampioenschap van 2022 doet Boven mee in de beloftecategorie. Hier wint hij samen met Tim Marsman, Femke Gerritse en Mischa Bredewold de bronzen medaille op de gemixte ploegenestafette. Ook weet hij dit seizoen het eindklassement in de Flanders Tomorrow Tour te winnen. In zijn laatste jaar als belofte weet Boven alleen het puntenklassement in de Olympia's Tour te winnen. Vanaf 2024 rijdt Boven voor het eerst bij een WorldTour ploeg. Alpecin-Deceuninck heeft de jonge Nederlander overgenomen van Jumbo-Visma

Lars Boven Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties