Veldrijden

Dit is de pagina over veldrijden. Al het nieuws en alle uitslagen met betrekking tot het veldrijden worden hier bijgehouden. 

Veldrijden

Wat is veldrijden?

Veldrijden is een vorm van wielrennen waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, er wordt gereden op het veld. Renners rijden op afgesloten parcoursen over doorgaans niet verharde ondergronden. Denk daarbij aan bossen, zand, modder en sloten. Renners moeten, wanneer ze lastig te trotseren ondergronden moeten aandoen, soms de fiets op de schouders meenemen en een deel van het parcours lopend of rennend voltooien. Doorgaans duurt een veldrij-wedstrijd een uur.

Veldrijden wordt normaal gesproken gehouden in de herfst- en wintermaanden en is vooral populair in Nederland en België. Veel toonaangevende renners uit het verleden en heden komen dan ook uit die twee landen. Ook zijn Duitsers, Italianen, Tsjechen en Zwitsers doorgaans goed vertegenwoordigd in het veldrijden.

Bekende veldrijders: Van Van der Poel tot Van Aert

Door de jaren heen hebben de nodige renners hun stempel weten te drukken op het veldrijden. Denk daarbij aan de Belgen Sven Nys en Bart Wellens, maar ook aan Nederlanders als Lars Boom en Adrie van der Poel. Zdenek Stybar, een bekende wegwielrenner, heeft in het verleden en heden ook de nodige successen geboekt in het veldrijden. 

Bekende veldrijders anno 2023 zijn onder meer:

- Mathieu van der Poel
- Wout van Aert
Tom Pidcock
Toon Aerts
Eli Iserbyt
Lars van der Haar

Bekende veldrijdsters anno 2023 zijn onder meer:

- Fem van Empel
- Puck Pieterse
- Shirin van Anrooij
Lucinda Brand
Ceylin del Carmen Alvarado
Denise Betsema
Annemarie Worst
Yara Kastelijn

Sanne Cant

Veldrijden Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties