Roglic reageert op contractverlenging: 'Geloof dat we nog meer kunnen bereiken' Algemeen nieuws

Roglic reageert op contractverlenging: 'Geloof dat we nog meer kunnen bereiken'

Door Marijn van den Berge 10 september 2019 | 15:35


Dinsdag werd bekendgemaakt dat Primoz Roglic vier jaar langer bij Jumbo-Visma blijft. Zijn contract, dat liep tot eind 2020, is opengebroken en verlengd tot eind 2023. ‘De manier van werken van deze ploeg bevalt me’, geeft Roglic als reden op op de ploegwebsite.

‘Het doet me deugd deel van deze ploeg uit te maken’, zegt Roglic. ‘Het draait om samenwerken. Als wielrenner ben ik als relatieve beginneling bij deze ploeg binnen gekomen en ik heb me met de hulp van het team ontwikkeld. Ik kreeg kansen en ondersteuning. Het is allemaal snel gegaan. Voor mij, maar ook voor de ploeg. We hebben inmiddels samen een aardig niveau bereikt en ik geloof er heilig in dat we nog meer kunnen bereiken.’

‘De ploeg en ik hebben elkaar naar een hoger niveau gebracht en dat zorgt echt voor verbondenheid. We willen het beste uit mij, maar ook uit het team halen. Dan zien we pas hoe ver we echt kunnen komen. We hameren op groei en ontwikkeling. Daar zullen we energie in blijven steken, ook al is dat een proces van jaren’, aldus de Sloveen.

Roglic heeft naar eigen zeggen ook geen moment getwijfeld om zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract. ‘Ik ben blij met de rol die ik heb. Het belangrijkste argument om te blijven is dat ik hier kansen krijg. Ik houd van winnen. Die mogelijkheid heb ik binnen deze ploeg. Ik voel me hier thuis, dus waarom niet? Ik hoop binnen de ploeg voor motivatie en inspiratie te zorgen, zodat we samen blijven vechten om de beste te zijn.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws