UAE Team Emirates

Dit is de pagina van UAE Team Emirates. De ploeg is sinds 2017 in de huidige vorm actief in het WorldTour-peloton, nadat de vorige sponsor Lampre het voor gezien hield. Het is de ploeg rond Tadej Pogacar. In de Leiderstrui houdt het nieuws van de ploeg bij.

UAE Team Emirates

UAE Team Emirates: van Lampre naar ijzersterke ploeg rond Pogacar

De geschiedenis van UAE Team Emirates gaat terug naar de jaren '90 van de vorige eeuw, toen Lampre-Daikin werd opgericht. Het Italiaanse staalconcern was lange tijd actief in het wielrennen, maar in 2017 stopte de sponsoring. De ploeg moest toen op zoek naar een nieuwe investeerder en leek die te vinden in het Chinese TJ Sport. Deze deal ketste echter af, waarna de Arabieren in het project stapten. Met geld van de vliegtuigmaatschappij Emirates en de nationale bank van de Verenigde Arabische Emiraten kon het team voortgezet worden.

De entree van de Emiraten in het peloton werd niet door iedereen positief ontvangen. Toch wist het team in de loop der jaren aan sympathie te winnen door het focussen op jonge renners. Inmiddels is UAE Team Emirates vooral het team van Tadej Pogacar. De jonge Sloveen won in 2020 de Tour de France op fabelachtige wijze, en wist daar een jaar later vervolg aan te geven met winst in een monument: Luik-Bastenaken-Luik. De ploeg bleef constant druk bezig met versterkingen voor in de grote rondes. Daarvoor werden bijvoorbeeld Marc Hirschi - de revelatie van de Tour in 2020 - en Rafal Majka aangetrokken. Andere grote namen in de ploeg zijn Matteo Trentin, Diego Ulissi en Alexander Kristoff, maar ook aanstormend talent Brandon McNulty en de Italiaan Davide Formolo.

Selectie UAE Team Emirates 2021

Andrés Camilo Ardila (Col)
Juan Ayuso (Spa)
Mikkel Bjerg (Den)
Sven Erik Byström (Noo)
Valerio Conti (Ita)
Rui Costa (Por)
Alessandro Covi (Ita)
David de la Cruz (Spa)
Joe Dombrowski (USA)
Davide Formolo (Ita)
Fernando Gaviria (Col)
Ryan Gibbons (Zaf)
Marc Hirschi (Zwi)
Alexander Kristoff (Noo)
Vegard Stake Laengen (Noo)
Rafa Majka (Pol)
Marco Marcato (Ita)
Brandon McNulty (USA)
Yousif Mirza (VAE)
Juan Sebastián Molano (Col)
Cristian Camilo Munoz (Col)
Ivo Oliveira (Por)
Rui Oliveira (Por)
Tadej Pogacar (Slov)
Jan Polanc (Slov)
Edward Ravasi (Ita)
Alexandr Riabushenko (Wru)
Maximiliano Richeze (Arg)
Matteo Trentin (Ita)
Oliviero Troia (Ita)
Diego Ulissi (Ita)

Officiële ploegsite UAE Emirates

UAE Team Emirates nieuws

Lees al het laatste nieuws over UAE Team Emirates

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties