UAE Team Emirates

Dit is de pagina van UAE Team Emirates. De ploeg is sinds 2017 in de huidige vorm actief in het WorldTour-peloton, nadat de vorige sponsor Lampre het voor gezien hield. In de Leiderstrui houdt het nieuws van de ploeg bij.

De geschiedenis van UAE Team Emirates gaat terug naar de jaren '90 van de vorige eeuw, toen Lampre-Daikin werd opgericht. Het Italiaanse staalconcern was lange tijd actief in het wielrennen, maar in 2017 stopte de sponsoring. De ploeg moest toen op zoek naar een nieuwe investeerder en leek die te vinden in het Chinese TJ Sport. Deze deal ketste echter af, waarna Arabieren in het project stapten. Met geld van de vliegtuigmaatschappij Emirates en de nationale bank van de Verenigde Arabische Emiraten kon het team voortgezet worden.

UAE Team Emirates bouwt aan grote ploeg, Pogacar maakt indruk

De entree van de Emiraten in het peloton werd niet door iedereen positief ontvangen. Toch wist het team in de loop der jaren aan sympathie te winnen door het focussen op jonge renners. Het team beschikt naast talenten als Tadej Pogacar en Jasper Philipsen inmiddels over een eigen opleidingsploeg, waaruit geput kan worden. Andere grote namen binnen de huidige selectie zijn Fernando Gaviria, Fabio Aru en Alexander Kristoff. De ogen lijken vooral gericht op Pogacar, die in zijn eerste jaar bij de profs meteen derde werd in de Vuelta, met tevens drie ritzeges. 

Selectie UAE Team Emirates 2020

Andres Camilo Ardila (Col)
Fabio Aru (Ita)
Mikkel Bjerg (Den)
Tom Bohli (Zwi)
Sven Erik Byström (Noo)
Valerio Conti (Ita)
Rui Costa (Por)
Alessandro Covi (Ita)
David de la Cruz (Spa)
Joe Dombrowski (USA)
Davide Formolo (Ita)
Fernando Gaviria (Col)
Sergio Henao (Col)
Alexander Kristoff (Noo)
Vegard Stake Laengen (Noo)
Marco Marcato (Ita)
Brandon McNulty (USA)
Yousif Mirza (VAE)
Juan Sebastián Molano (Col)
Cristian Camilo Munoz (Col)
Ivo Oliveira (Por)
Rui Oliveira (Por)
Jasper Philipsen (Bel)
Tadej Pogacar (Slov)
Jan Polanc (Slov)
Edward Ravasi (Ita)
Alexander Riabushenko (Wru)
Maximiliano Richeze (Arg)
Oliviero Troia (Ita)
Diego Ulissi (Ita)

Officiële ploegsite UAE Emirates

UAE Team Emirates nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties