UAE Team Emirates

Dit is de pagina van UAE Team Emirates. De ploeg is sinds 2017 in de huidige vorm actief in het WorldTour-peloton, nadat de vorige sponsor Lampre het voor gezien hield. Met een sponsor uit de Emiraten groeide de ploeg in enkele jaren uit tot één van de beste en grootste ploegen van het peloton. In de Leiderstrui houdt het nieuws van de ploeg bij.

UAE Team Emirates

UAE Team Emirates bouwt aan grote ploeg, Pogacar maakt indruk

De geschiedenis van UAE Team Emirates gaat terug naar de jaren '90 van de vorige eeuw, toen Lampre-Daikin werd opgericht. Het Italiaanse staalconcern was lange tijd actief in het wielrennen, maar in 2017 stopte de sponsoring. De ploeg moest toen op zoek naar een nieuwe investeerder en leek die te vinden in het Chinese TJ Sport. Deze deal ketste echter af, waarna Arabieren in het project stapten. Met geld van de vliegtuigmaatschappij Emirates en de nationale bank van de Verenigde Arabische Emiraten kon het team voortgezet worden.

De entree van de Emiraten in het peloton werd niet door iedereen positief ontvangen. Toch wist het team in de loop der jaren aan sympathie te winnen door het focussen op jonge renners. Het team beschikt naast talenten als Tadej Pogacar en Brandon McNulty inmiddels over een eigen opleidingsploeg, waaruit geput kan worden. Andere grote namen binnen de huidige selectie zijn Fernando Gaviria, Alexander Kristoff en Davide Formolo. De ogen lijken vooral gericht op Pogacar, die in zijn eerste jaar bij de profs meteen derde werd in de Vuelta, met tevens drie ritzeges. In 2020 brak de jonge Sloveen helemaal door, met een briljante eindzege in de Tour de France.

Selectie UAE Team Emirates 2021

Andres Camilo Ardila (Col)
Juan Ayuso (Spa)
Mikkel Bjerg (Den)
Sven Erik Byström (Noo)
Valerio Conti (Ita)
Rui Costa (Por)
Alessandro Covi (Ita)
David de la Cruz (Spa)
Joe Dombrowski (USA)
Davide Formolo (Ita)
Fernando Gaviria (Col)
Ryan Gibbons (ZAF)
Marc Hirschi (Zwi)
Alexander Kristoff (Noo)
Vegard Stake Laengen (Noo)
Rafal Majka (Pol)
Marco Marcato (Ita)
Brandon McNulty (USA)
Yousif Mirza (VAE)
Juan Sebastián Molano (Col)
Cristian Camilo Munoz (Col)
Ivo Oliveira (Por)
Rui Oliveira (Por)
Tadej Pogacar (Slov)
Jan Polanc (Slov)
Alexander Riabushenko (Wru)
Maximiliano Richeze (Arg)
Matteo Trentin (Ita)
Oliviero Troia (Ita)
Diego Ulissi (Ita)

Officiële ploegsite UAE Emirates

UAE Team Emirates nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties