UAE Team Emirates

Dit is de pagina van UAE Team Emirates. De ploeg is sinds 2017 in de huidige vorm actief in het WorldTour-peloton, nadat de vorige sponsor Lampre het voor gezien hield. Het is de ploeg rond Tadej Pogacar. In de Leiderstrui houdt het nieuws van de ploeg bij.

UAE Team Emirates

UAE Team Emirates: van Lampre naar ijzersterke ploeg rond Pogacar

De geschiedenis van UAE Team Emirates gaat terug naar de jaren '90 van de vorige eeuw, toen Lampre-Daikin werd opgericht. Het Italiaanse staalconcern was lange tijd actief in het wielrennen, maar in 2017 stopte de sponsoring. De ploeg moest toen op zoek naar een nieuwe investeerder en leek die te vinden in het Chinese TJ Sport. Deze deal ketste echter af, waarna de Arabieren in het project stapten. Met geld van de vliegtuigmaatschappij Emirates en de nationale bank van de Verenigde Arabische Emiraten kon het team voortgezet worden.

De entree van de Emiraten in het peloton werd niet door iedereen positief ontvangen. Toch wist het team in de loop der jaren aan sympathie te winnen door het focussen op jonge renners. Inmiddels is UAE Team Emirates vooral het team van Tadej Pogacar. De jonge Sloveen won in 2020 de Tour de France op fabelachtige wijze, en wist daar een jaar later vervolg aan te geven met winst in een monument: Luik-Bastenaken-Luik. De ploeg bleef constant druk bezig met versterkingen voor in de grote rondes. Daarvoor werden bijvoorbeeld Marc Hirschi - de revelatie van de Tour in 2020 - en Rafal Majka aangetrokken. Andere grote namen in de ploeg zijn Matteo Trentin, Diego Ulissi en Alexander Kristoff, maar ook aanstormend talent Brandon McNulty en de Italiaan Davide Formolo.

Pogacar blijft winnen en krijgt bliksemafleiders

UAE Team Emirates ontpopte zich in 2021 tot dé ploeg van Pogacar. Het draaide allemaal om de Sloveen, van de voorjaarsklassiekers tot aan de Tour, tot aan de najaarsklassiekers. Pogacar was overal op de afspraak, met winst van Luik-Bastenaken-Luik, de Tour én de Ronde van Lombardije. De grote vraagtekens bij het team hingen rond de andere renners. Was deze ploeg sterk genoeg om Pogacar bij te staan? In de Tour de France was het kantje boord en dus werd er richting 2022 weer stevig ingekocht. Met João Almeida werd voor het eerst een serieuze extra kopman aangetrokken en met George Bennett en Marc Soler kwamen er nog eens twee extra knechten van de buitencategorie. Voor de sprints kwam Pascal Ackermann, om Fernando Gaviria een beetje uit de wind te houden.

Selectie UAE Team Emirates 2022

 1. Pascal Ackermann
 2. João Almeida
 3. Andrés Camilo Ardila
 4. Juan Ayuso
 5. George Bennett
 6. Mikkel Bjerg
 7. Alexys Brunel
 8. Rui Costa
 9. Alessandro Covi
 10. Finn Fisher-Black
 11. Davide Formolo
 12. Fernando Gaviria
 13. Ryan Gibbons
 14. Marc Hirschi
 15. Álvaro José Hodeg
 16. Vegard Stake Laengen
 17. Rafal Majka
 18. Brandon McNulty
 19. Yousif Mirza
 20. Juan Sebastián Molano
 21. Rui Oliveira
 22. Ivo Oliveira
 23. Tadej Pogacar
 24. Jan Polanc
 25. Marc Soler
 26. Joel Suter
 27. Matteo Trentin
 28. Oliviero Troia
 29. Diego Ulissi
 30. Felix Groß

Officiële ploegsite UAE Emirates

UAE Team Emirates Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties