BORA-hansgrohe

Dit is de pagina van de Duitse wielerploeg BORA-hansgrohe. Het was jarenlang dé ploeg van wereldster Peter Sagan, maar die vertrok na 2021 naar andere oorden. Door de jaren heen boekte het team ook succes met onder meer Emanuel Buchmann en Maximilian Schachmann. Met Ide Schelling en Danny van Poppel staan er momenteel twee Nederlanders onder contract. In de Leiderstrui houdt hier het nieuws bij. 

BORA-hansgrohe

BORA-hansgrohe draait om Sagan, tot 2022...

BORA-hansgrohe komt oorspronkelijk voort uit het continentale Team NetApp. De ploeg werd in de jaren erna procontinentaal en droeg nog even de naam van Bora - Argon 18. In 2017 maakte het team de stap naar de WorldTour, met grote ambities. Peter Sagan was het grote uithangbord, maar er werd ook vol ingezet op (veelal Duits) talent. Zo reden Pascal Ackermann, Sam Bennett en Rafal Majka in 2017 allen voor BORA-hansgrohe. Van die lichting is anno 2022 alleen Emanuel Buchmann nog over.

BORA-hansgrohe werd namelijk internationaler en mikte meer en meer op internationaal talent. Ondertussen bleef de prestatiecurve knap constant. Alleen in coronajaar 2020 bleef het onder de dertig zeges, een hoge ondergrens dus. Toen in 2020 Schelling een contract tekende, was hij de eerste Nederlander. In 2021 voegde Kelderman zich bij hem. Van Poppel kwam daar in 2022 bij. BORA-hansgrohe is op alle fronten competitief; in de klassiekers, grote rondes en in de sprints. Op papier stelde het in dat opzicht de sterkste selectie samen voor 2022.

Grote doorbraak met eindzege Jai Hindley

De langzame overgang van klassiekerploeg naar rondeteam werd in 2022 uitbetaald. BORA-hansgrohe brak door met de eindzege van Jai Hindley in de Giro d'Italia, waarbij ook vooral de kracht van de ploeg opviel gedurende drie weken. In de Tour de France werd Aleksandr Vlasov keurig vijfde na fysiek ongemak en in de Vuelta a España won het ritten met sprinter Sam Bennett. De klassementsambities voor 2023 werden alleen maar extra kracht bij gezet met de komst van een sterke man als Bob Jungels. Hij verving Wilco Kelderman, die naar Jumbo-Visma trok. 

Selectie BORA-hansgrohe 2023

 1. Giovanni Aleotti
 2. Shane Archbold
 3. Cesare Benedetti
 4. Sam Bennett
 5. Emanuel Buchmann
 6. Nico Denz
 7. Matteo Fabbro
 8. Patrick Gamper
 9. Marco Haller
 10. Sergio Higuita
 11. Jai Hindley
 12. Bob Jungels
 13. Lennard Kämna
 14. Jonas Koch
 15. Patrick Konrad
 16. Victor Koretzky
 17. Florian Lipowitz
 18. Pascal-Joe Lührs
 19. Jordi Meeus
 20. Ryan Mullen
 21. Nils Politt
 22. Maximilian Schachmann
 23. Ide Schelling
 24. Cian Uijtdebroeks
 25. Anton Palzer
 26. Danny van Poppel
 27. Aleksandr Vlasov
 28. Matthew Walls
 29. Frederik Wandahl
 30. Ben Zwiehoff

Officiële ploegsite BORA-hansgrohe

BORA-hansgrohe Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties