Fem van Empel

Dit is de pagina over Fem van Empel. De renster komt uit voor Jumbo-Visma en is één van de beste rensters die Nederland kent. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van Empel en houdt tevens haar biografie bij.      

fem van empel

Fem van Empel werd op 3 september 2002 geboren in 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant. Ze groeide op in Sint-Michielgestel, waar ze op zesjarige leeftijd begon met voetballen. Later voegde ze daar met wielrennen een tweede sport naar toe, een combinatie die ze lange tijd vol wist te houden. In 2018 maakte ze zelfs de stap naar het hoger spelende RKSV Nuenen, maar uiteindelijk stopte ze in 2019 met voetballen en richtte ze haar blik volledig op het wielrennen. 

In 2020 werd ze direct vijfde op het WK voor junioren, waarna ze later dat jaar de overstap maakte naar Pauwels Sauzen-Bingoal. Voor die ploeg werkte ze in 2020/2021 direct een indrukwekkend crossjaar af, met de wereldtitel bij de beloften in Oostende als absoluut hoogtepunt. Haar status als toptalent bevestigde ze in de winter daarop met Wereldbekeroverwinningen in Val di Sole en Flamanville. 

Van Empel schittert namens Jumbo-Visma

In het crossseizoen 2022/2023 ging Van Empel verder op het pad wat ze al enige tijd had ingezet, wat ook was opgevallen bij Jumbo-Visma. Die ploeg maakte in september 2022 bekend dat Van Empel vanaf 1 januari 2023 uitkomt voor de Nederlandse ploeg. Na Wereldbekeroverwinningen in Waterloo, Fayetteville en Maasmechelen won ze eind 2022 ook haar eerste grote kampioenschap bij de profs: het EK in Namen. Later voegde ze daar de wedstrijden in Antwerpen en Dublin aan toe, voordat ze van ploeg verruilde. 

Van Empel werkte in haar eerste maand bij Jumbo-Visma vooral toe naar het WK veldrijden in Hoogerheide, waar ze direct toesloeg na een strijd met rivale Puck Pieterse. Vervolgens richtte ze haar vizier op enkele mountainbikewedstrijden en met de Giro Donne haar eerste grote ronde, waarin ze elfde werd. Ook werd de zesde in de Tour de l'Avenir de Femmes en derde op het EK gravel. 

Fem van Empel Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties