Trek-Segafredo

Dit is de pagina van Trek-Segafredo. De wielerploeg bestaat al sinds 2011 en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een grote meneer in het profpeloton. In de klassiekers en de grote rondes kan de ploeg anno 2020 rekenen op onder meer Bauke Mollema, Vincenzo Nibali, Giulio Ciccone, Richie Porte en Jasper Stuyven. In de Leiderstrui houdt het nieuws bij. 

De roots van Trek-Segafredo zijn terug te vinden in het Luxemburgse Leopard-Trek, wat later Radioshack werd. Het team werd in die tijd gerund door Johan Bruyneel, met Lance Armstrong als uithangbord van de ploeg. Na dopingbeschuldigingen leek er een einde te komen aan de ploeg, maar Trek deed in 2014 een stapje naar voren in de sponsoring. Vanaf 2015 is daar koffieproducent Segafredo bijgekomen als co-sponsor.

Ondanks dat de formatie al vele grote namen als Vincenzo Nibali en Alberto Contador binnen de selectie had, heeft Trek-Segafredo in de huidige vorm nog nooit een grote ronde weten te winnen. Sinds 2019 heeft het team ook een vrouwenploeg, met de Nederlandse Ellen van Dijk als één van de uithangborden.

Selectie Trek-Segafredo 2020

Julien Bernard (Fra)
Gianluca Brambilla (Ita)
Giulio Ciccone (Ita)
Will Clarke (Aus)
Nicola Conci (Ita)
Koen de Kort (Ned)
Niklas Eg (Den)
Kenny Elissonde (Fra)
Alexander Kamp (Den)
Alex Kirsch (Lux)
Emils Lipiens (Let)
Juan Pedro Lopez (Spa)
Bauke Mollema (Ned)
Jacopo Mosca (Ita)
Matteo Moschetti (Ita)
Ryan Mullen (Ier)
Vincenzo Nibali (Ita)
Antonio Nibali (Ita)
Mads Pedersen (Den)
Richie Porte (Aus)
Charlie Quarterman (Gbr)
Kiel Reijnen (USA)
Michel Ries (Lux)
Quinn Simmons (USA)
Toms Skujins (Let)
Jasper Stuyven (Bel)
Edward Theuns (Bel)
Pieter Weening (Ned)

Officiële ploegsite Trek-Segafedo

Trek-Segafredo nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties