Trek-Segafredo

Trek-Segafredo maakt al sinds 2016 deel uit van de WorldTour in de huidige opzet. De wielerploeg bestaat onder andere namen echter al sinds 2011 en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een grote meneer in het profpeloton. In de klassiekers en de grote rondes kan de ploeg anno 2020 rekenen op onder meer Bauke Mollema, Vincenzo Nibali, Giulio Ciccone en Jasper Stuyven. In de Leiderstrui houdt het nieuws bij. 

Trek-Segafredo

Van Bruyneel en Armstrong naar De Jonghe en Mollema

De roots van Trek-Segafredo zijn terug te vinden in het Luxemburgse Leopard-Trek, wat later Radioshack werd. Het team werd in die tijd gerund door Johan Bruyneel, met Lance Armstrong als uithangbord van de ploeg. Na dopingbeschuldigingen leek er een einde te komen aan de ploeg, maar Trek deed in 2014 een stapje naar voren in de sponsoring. Vanaf 2015 is daar koffieproducent Segafredo bijgekomen als co-sponsor.

Ondanks dat de formatie al vele grote namen als Vincenzo Nibali en Alberto Contador binnen de selectie had, heeft Trek-Segafredo in de huidige vorm nog nooit een grote ronde weten te winnen. Sinds 2019 heeft het team ook een vrouwenploeg, met de Nederlandse Ellen van Dijk als één van de uithangborden. De blik is meer dan ooit gericht op jong talent, gemixt met ervaren krachten. 

Selectie Trek-Segafredo 2021

Julien Bernard
Gianluca Brambilla
Giulio Ciccone 
Nicola Conci 
Koen de Kort 
Niklas Eg
Jakob Egholm 
Kenny Elissonde 
Amanuel Ghebreigzabhier 
Alexander Kamp 
Alex Kirsch 
Emils Liepins 
Juan Pedro López 
Bauke Mollema 
Jacopo Mosca 
Matteo Moschetti 
Ryan Mullen 
Vincenzo Nibali 
Antonio Nibali 
Mads Pedersen 
Charlie Quarterman 
Kiel Reijnen 
Michel Ries 
Quinn Simmons 
Mattias Skjelmose Jensen 
Toms Skujins 
Jasper Stuyven 
Edward Theuns 

Antonio Tiberi   

Officiële ploegsite Trek-Segafedo

Trek-Segafredo nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties