Trek-Segafredo

Dit is de pagina van Trek-Segafredo. De wielerploeg bestaat al sinds 2011 en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een grote meneer in het profpeloton. In de klassiekers en de grote rondes kan de ploeg anno 2021 rekenen op onder meer Bauke Mollema, Vincenzo Nibali, Giulio Ciccone en Jasper Stuyven. In de Leiderstrui houdt het nieuws bij. 

Trek-Segafredo

Trek-Segafredo rekent af met verleden en begint met winnen

De roots van Trek-Segafredo zijn terug te vinden in het Luxemburgse Leopard-Trek, wat later Radioshack werd. Het team werd in die tijd gerund door Johan Bruyneel, met Lance Armstrong als uithangbord van de ploeg. Na dopingbeschuldigingen leek er een einde te komen aan de ploeg, maar Trek deed in 2014 een stapje naar voren in de sponsoring. Vanaf 2015 is daar koffieproducent Segafredo bijgekomen als co-sponsor. Sinds 2019 heeft het team ook een vrouwenploeg, met de Nederlandse Ellen van Dijk en de Italiaanse Elisa Longo Borghini als uithangborden.

Ondanks dat de formatie al vele grote namen - zoals Vincenzo Nibali en Alberto Contador - binnen de selectie had, werd door Trek-Segafredo in de huidige vorm nog nooit een grote ronde gewonnen. In 2020 kwam de ploeg erg dichtbij met een derde plek in de Tour de France voor Richie Porte. In het klassiekervoorjaar van 2021 werd wél in een grote wedstrijd gezegevierd. Jasper Stuyven wist het Italiaanse monument Milaan-Sanremo op zijn naam te schrijven. 

Selectie Trek-Segafredo 2022

 1. Jon Aberasturi
 2. Filippo Baroncini
 3. Julien Bernard
 4. Gianluca Brambilla
 5. Marc Brusenga
 6. Dario Cataldo
 7. Giulio Ciccone
 8. Jakob Egholm
 9. Kenny Elissonde
 10. Tony Gallopin
 11. Amanuel Ghebreigzabhier
 12. Asbjørn Hellemose
 13. Markus Hoelgaard
 14. Daan Hoole
 15. Alexander Kamp
 16. Alex Kirsch
 17. Emils Liepins
 18. Juan Pedro López
 19. Bauke Mollema
 20. Jacopo Mosca
 21. Matteo Moschetti
 22. Mads Pedersen
 23. Simon Pellaud
 24. Matthias Skjelmose Jensen
 25. Quinn Simmons
 26. Toms Skujins
 27. Jasper Stuyven
 28. Edward Theuns
 29. Antonio Tiberi
 30. Antwan Tolhoek
 31. Otto Vergaerde

Officiële ploegsite Trek-Segafedo

Trek-Segafredo Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties