Bevin moet door hartritmestoornissen streep zetten door Tour Down Under Algemeen nieuws

Bevin moet door hartritmestoornissen streep zetten door Tour Down Under

Door Bram van der Ploeg 15 januari 2020 | 08:10


Patrick Bevin gaat volgende week niet van start in de Tour Down Under, zo meldt zijn ploeg CCC Team woensdag. De kopman van de ploeg is met hartritmestoornissen opgenomen in het ziekenhuis. Guillaume Van Keirlsbulck vervangt hem in de selectie

Bevin ondervond de hartritmestoornissen tijdens training, alvorens hij werd getest en behandeld in Adelaide. 'Hij heeft geen verleden met hartproblemen, maar een hartfilmpje toonde een abnormaal hoge hartslag aan. Gelukkig is dit geen levensbedreigend fenomeen, maar hij moest wel meteen behandeld worden', zo legt ploegarts Testa uit. 

Bevin zal de komende periode in de gaten worden gehouden en worden getest. Omdat de Tour Down Under al over minder dan een week begint, komt die wedstrijd echter te vroeg. Om die reden keert hij terug naar zijn thuisland Nieuw-Zeeland, waar hij verder zal herstellen. De ploeg verwacht dat Bevin snel terugkeert in competitie. 'Ik voel me nu goed, ik moet alleen rusten, zodat het niet weer gebeurt. Met de winterperiode nog in mijn benen, heb ik er vertrouwen in dat ik het seizoen een maand later alsnog goed kan beginnen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws