[Update] Ronde van Drenthe afgelast door maatregelen Nederlandse overheid Algemeen nieuws

[Update] Ronde van Drenthe afgelast door maatregelen Nederlandse overheid

Door Bram van der Ploeg 12 maart 2020 | 16:03


(12 maart 2020) CCC Team rijdt zaterdag gewoon in de Ronde van Drenthe, zo heeft de ploeg via een persbericht bekend gemaakt. De oranje formatie sloeg Parijs-Nice nog over door het coronavirus

'Het is een ingewikkelde tijd met het virus en de situatie zal zijn impact blijven houden op het wielrennen. Onze prioriteit is de gezondheid en veiligheid van onze renners en staf. In eendagskoersen, waar de ploeg meer controle heeft over de omgeving, geloven we dat we de maatregelen kunnen nemen om veilig te racen', vertelt teambaas Jim Ochowicz.

RTV Drenthe meldt dat de deelnemende ploegen alle maatregelen nemen om het coronavirus voor te blijven. Zo hebben CCC en Jumbo-Visma aangegeven dat ze zelf zullen koken en niet het voedsel uit de hotels zullen afnemen. Dat was volgens het medium 'niet gebruikelijk' in de Ronde van Drenthe. 

Ook aan andere dingen is gedacht, zoals de podiumceremonies na afloop. 'Voor de podiumceremonie is inmiddels besloten dat de missen en misters zich zullen beperken tot een vriendelijk knikje.'

Update - 12 maart 2020 (16.00 uur): Ronde van Drenthe afgelast

De Ronde van Drenthe is afgelast, zo heeft de organisator donderdag laten weten. De Nederlandse wedstrijd had lang de ambitie om ondanks het coronavirus gewoon door te gaan, maar maatregelen van de Nederlandse overheid steken daar nu een stokje voor. Evenementen met meer dan honderd mensen mogen geen doorgang vinden tot en met 31 maart. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws