UCI annuleert nu alle koersen tot 1 juni: '450 verzoeken voor uitstel' Algemeen nieuws

UCI annuleert nu alle koersen tot 1 juni: '450 verzoeken voor uitstel'

Door Jorick van der Noort 02 april 2020 | 08:30


De UCI hield woensdag een bijeenkomst met alle vertegenwoordigers in de wielersport. Hierin is besloten om alle koersen tot 1 juni te annuleren door het coronavirus. 'Tot nu toe heeft de UCI meer dan 450 verzoeken ontvangen voor uitstel of annulering van evenementen', verklaart UCI op haar site.

Voor de tweede keer in twee weken was er een bijeenkomst. In de bijeenkomst waren alle vertegenwoordigers van de wielersport aanwezig. AIOCC (organisatoren), AIGCP (teams) en de CPA (renners) kwamen samen met de wielerunie tot het besluit om de koersen uit te stellen tot minimaal 1 juni 2020. De komende tijd blijft de wielerunie in gesprek met de betrokkenen in de wielersport.

De UCI werkt momenteel aan een toekomstige wielerkalender, op basis van gesprekken met de belanghebbenden. Ze geven aan prioriteit te geven aan de drie grote rondes en de klassiekers. 'De kalender wordt meegedeeld wanneer alle voorwaarden goed zijn.' De belangrijkste koers in de meimaand was naast de reeds uitgestelde Giro d'Italia toch wel de Dauphiné, die op 31 mei zou beginnen. Voor die wedstrijd wordt een nieuwe datum gezocht. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws