Zonneveld wil minder macht ASO: 'Wielrennen is gebaat bij nieuwe koersen' Algemeen nieuws

Zonneveld wil minder macht ASO: 'Wielrennen is gebaat bij nieuwe koersen'

Door Ward Hilhorst 27 juni 2020 | 12:22


Thijs Zonneveld heeft zich vaker uitgesproken voor een kleinere rol van de ASO in het wielrennen. De organisator van de Tour de France en de Vuelta a Espana heeft nu te veel macht, volgens hem.

Die machtsverhoudingen zijn al heel lang in stand, maar toch is het niet onmogelijk om dat te veranderen, vertelt Zonneveld in een podcast van CycleCapital. 'De enige manier is dat een deel van de wedstrijden wordt verzameld door een andere grote partij. Die wordt dan machtiger dan de Tour, en organiseert een nieuwe wedstrijd tijdens de Tour. Dán is de macht van de Tour gebroken en kun je vanaf nul beginnen.'

Hij denkt zelfs dat het niet onmogelijk is dat dat op een keer gaat gebeuren. 'Je hebt wel honderden miljoenen nodig om een hoop wedstrijden te kopen, behalve de Tour. Het is heus belangrijk dat je wat koersen met traditie hebt. Maar als de Strade Bianche, begonnen in 2008, iets heeft aangetoond, is het dat je in no-time een koers kan maken. Wielrennen is gebaat bij een veel meer open blik, waardoor de koers ook interessant wordt voor toekomstige generaties.' (Foto: Instagram Thijs Zonneveld)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws