Bernal, Froome en Thomas twee jaar langer verzekerd van meesterknecht Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Bernal, Froome en Thomas twee jaar langer verzekerd van meesterknecht

Bernal, Froome en Thomas twee jaar langer verzekerd van meesterknecht

Jonathan Castroviejo heeft zijn tot 2020 doorlopende contract bij Team INEOS verlengd tot het einde van 2022. De 32-jarige Spanjaard is bezig aan zijn tweede jaar bij de succesformatie, waar hij zich heeft ontpopt tot meesterknecht van de grote mannen.

Vooral in 2018 was Castroviejo in de Tour de France een grote hulp voor kopmannen Chris Froome en Geraint Thomas. Dit jaar werd hij door een blessure teruggeworpen, maar reed hij opnieuw de Tour. 'Ik ben heel blij dat ik bij de ploeg blijf. Ik heb twee geweldige jaren achter de rug en het was heel speciaal om twee keer deel uit te maken van de Tourwinnende ploeg.'

'Ik wilde de volgende stap zetten toen ik bij het team kwam en ik heb het gevoel dat ik dat gedaan heb', zo vervolgt Castroviejo, die naast een rol als meesterknecht ook in de tijdrit indruk maakte. Op minder dan een seconde eindigde hij vorig jaar als tweede bij het EK tijdrijden. Bovendien werd hij in 2018 en 2019 Spaans kampioen in de tijdrit. 'Ik ben hier gesetteld en dit is een geweldige omgeving voor mij om te blijven groeien als renner.'

Coach Xabi Artetxe is lovend over zijn Spaanse pupil. 'We wisten wat voor renner was toen Jonathan hier tekende, maar ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg dat hij alle verwachtingen heeft overtroffen. Hij is één van de meest professionele renners waar ik mee gewerkt heb en heeft zichzelf snel opgewerkt tot een belangrijke kracht in onze Tourploeg.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws