Fraile drukt Movistar-geruchten de kop in met contractverlenging bij Astana Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Fraile drukt Movistar-geruchten de kop in met contractverlenging bij Astana

Fraile drukt Movistar-geruchten de kop in met contractverlenging bij Astana

Omar Fraile rijdt ook de komende twee jaar voor Astana. De Spanjaard heeft zijn aflopende contract verlengd tot het einde van 2021, laat de ploeg weten via de officiële kanalen.

De 29-jarige Fraile is bezig aan zijn tweede jaar bij Astana. Daarvoor was hij twee jaar actief voor Dimension Data, terwijl hij oorspronkelijk bij Caja Rural vandaan komt. In zijn carrière won Fraile al enkele mooie wedstrijden, waaronder een etappe in de Giro van 2017 en een rit in de Tour van 2018. In 2015 en 2016 maakte hij naam met de winst in het bergklassement in de Vuelta.

'Deze ploeg voelt als familie en daar wil ik deel van blijven uitmaken', vertelt Fraile over zijn besluit om bij Astana te blijven. In Spaanse media werd zijn naam de afgelopen weken veel gelinkt aan Movistar, maar die geruchten zijn nu dus voorbij. 'Ik kijk ernaar uit om te blijven koersen met een aanvallende mindset en ik ben trots dat ik de kleuren van Astana mag verdedigen.'

Teambaas Alexandr Vinokurov is in zijn nopjes met de contractverlenging van Fraile. 'Hij is één van de meest waardevolle renners in onze ploeg. Dat heeft hij vorig jaar bewezen met enkele mooie overwinningen en dit jaar door zich weg te cijferen voor de ploeg. Hij is dit jaar twee keer hard gevallen en was daarom nog niet de Omar die we kennen, maar ik ben ervan overtuigd dat hij de weg naar glorie weer gaat vinden.' (foto: Sirotti)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws