Team Roompot verwelkomt drie Nederlanders: 'Inpikken waar ik in 2016 ben geëindigd' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Team Roompot verwelkomt drie Nederlanders: 'Inpikken waar ik in 2016 ben geëindigd'

Team Roompot verwelkomt drie Nederlanders: 'Inpikken waar ik in 2016 ben geëindigd'

Team Roompot-Nederlandse Loterij heeft donderdagavond bekend gemaakt dat Boy van Poppel (30), Maurits Lammertink (28) en Justin Timmermans (22) aan de ploeg zijn toegevoegd. De kern van het team is daarmee rond, zegt algemeen manager Michael Zijlaard via de officiële kanalen. 'We beschikken over een uitgebalanceerde ploeg.'

Van Poppel, die de afgelopen vijf jaar onder contract stond bij Trek-Segafredo, is gelukkig met zijn overstap. Waar hij bij Trek-Segafredo vooral in dienst van anderen reed, is het bij Team Roompot de bedoeling dat hij meer voor eigen kansen gaat. Tevens gaat Van Poppel weer samenwerken met zijn vader, ploegleider Jean-Paul van Poppel. Ze werkten eerder samen bij Team Vacansoleil. 'We kennen elkaar natuurlijk heel goed, dus dat zal wel goed gaan', denkt Boy.

Lammertink keert terug op het oude nest. Eerder reed hij nog twee seizoenen voor team Roompot-Oranje Peloton, waarna hij overstapte naar Katusha-Alpecin. Lammertink houdt mooie herinneringen over aan zijn eerste verblijf bij Roompot. 'Absoluut! Ik kwam erbij toen ze net opgericht waren. Het eerste jaar was meteen super. Ik heb een mooi programma kunnen rijden. En in het tweede jaar ging het voor mij alleen maar beter.' De Enternaar zorgde ook voor voor de eerste zege van Team Roompot, in de Tour du Limousin in 2015. 'Juist, dat was ik!'

De 28-jarige Nederlander heeft bij Katusha-Alpecin veel ervaring opgedaan. 'Als renner ben ik in het algemeen sterker geworden. Ik heb veel grote wedstrijden gedaan waar ik in dienst van anderen heb gereden, zoals in de Tour de France. Daar word je als renner sterker van.' Lammertink heeft ambitieuze plannen. Komend jaar wil hij weer meedoen voor overwinningen. 'Ik wil weer inpikken waar ik in 2016 met Roompot ben geëindigd.' (Foto: Team Roompot-Nederlandse Loterij)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws