Van Aert deelt Strade Bianche op Strava en bewijst: hij ging he-le-maal kapot in de finale De Klassiekers
De Klassiekers

Van Aert deelt Strade Bianche op Strava en bewijst: hij ging he-le-maal kapot in de finale

Van Aert deelt Strade Bianche op Strava en bewijst: hij ging he-le-maal kapot in de finale

Wout van Aert heeft op Strava een leuk inkijkje gegeven in zijn Strade Bianche van vorige week. De Belg werd derde, maar ging daarvoor ver over zijn limieten. Dat is te zien.

Van Aert, die de wedstrijd in de finale kleurde met de uiteindelijke winnaar Tiesj Benoot en nummer twee Romain Bardet, zat ruim vijf uur op de fiets in de regen en modder in Italië. Hij verorberde samen met de andere renners die finishten ruim 3500 hoogtemeters en hij trapte een gemiddeld wattage van 363 weg.

Leuk wordt het als we kijken naar de verschillende fases in de wedstrijd, waarbij natuurlijk de finale eruit springt. Het is niet helemaal zeker, want het zijn maar cijfers, maar alleen al gezien de stijgende hartslag kunnen we wel concluderen dat de tank op tien kilometer van de meet aardig leeg was. Die hartslag ging op de slotklim, en even ervoor ook, boven de 190. De motor raakte aardig over de kook en Van Aert kon zoals bekend niet meer op zijn fiets blijven zitten.

Bekijk hier de indrukwekkende cijfers van een middag Strade Bianche. Bravo!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws