In de Leiderstrui
Search

De vijftiende etappe oogt liever dan de vorige twee dagen, maar de 230 kilometer en de lastige finale in Lombardije zullen zich laten voelen. De laatste 84 kilometer lopen over het meest recente parcours van de Ronde van Lombardije en zijn dus loodzwaar.

De renners beginnen echter rustig aan. In de eerste 160 kilometer hoeven ze zich nauwelijks druk te maken, maar daarna barst het los. Als het Comomeer echter in zicht komt, wordt de weg een stuk lastiger. De eerste klim is van tweede categorie en heet de Madonna del Ghisallo. Deze stijgt over 8,6 kilometer aan 6,2 procent gemiddeld. 

Na een korte afdaling volgt meteen de beklimming van de Colma di Sormano. Deze klim liegt met 9,6 kilometer aan 6,5 procent gemiddeld ook niet. Na een lange, snelle en technische afdaling is het zestien kilometer glooiend doorfietsen naar de laatste hindernis van de dag. De Civiglio kennen we allemaal uit de Ronde van Lombardije. 4,2 kilometer gaat het aan 9,7 procent omhoog. Daarna gaat de klim over in de San Fermo della Battaglia voor de resterende 2,7 kilometer aan 7,2 procent.

Na een technische afdaling finishen we vlak in Como, maar de Ronde van Lombardije heeft bewezen dat hier vaak iemand solo aankomt. Vincenzo Nibali won er in de laatste drie jaar twee keer en werd in 2018 tweede. De klassementsmannen zijn dus gewaarschuwd.

De etappe kent twee tussensprints, aan de meet zijn tien, zes en vier bonificatieseconden te verdienen.