In de Leiderstrui
Search

Aanvallers? Een sprint? Of gaat er hier al een klassementsman een tik uitdelen? In de tweede etappe van de Giro d'Italia kan het alle kanten op met drie gecategoriseerde beklimmingen en een lastige finale.

La Serra is de eerste klim van de dag, alvorens de gang erin wordt gezet richting Toscane. De wielerfans zullen hier kunnen genieten van de schitterende omgeving, de renners moeten mogelijk al opletten. De Serra komt misschien al na vijftig kilometer koers, de organisatie heeft richting de finale nog twee pukkeltjes in de aanbieding.

Na twee tussensprints volgt eerst een klim naar Montalbano; 6,3 kilometer klimmen aan 6,3 procent gemiddeld. Na een snelle afdaling is de klim naar San Baronto ogenschijnlijk de laatste hindernis. Dit is een lange klim, maar ook een loper van gemiddeld 2,3 procent. De lastige afdaling die volgt kan misschien iets creëren, want eenmaal beneden zijn er nog slechts 23 kilometer te rijden. 

De sprinters zullen hun klimmersbenen dus moeten aanspreken om in Fucecchio kans te maken op een massasprint. Veel ploegen hebben een sprinter bij zich die dit normaal gesproken moet kunnen overleven. Maar als de koers echt ontploft en de rappe mannen gaan overboord, dan biedt de finale ook alle mogelijkheden voor een vluchter of misschien zelfs een klein slagje in het klassement. 

De etappe kent twee tussensprints, aan de meet zijn tien, zes en vier bonificatieseconden te verdienen.