In de Leiderstrui
Search

De laatste kans, met de tijdrit op de slotdag in Verona in het vooruitzicht. Als klimmers nog meer marge willen inbouwen, dan krijgen ze daar in de twintigste etappe alle tijd en ruimte voor.

We fietsen in totaal 194 kilometer van Feltre naar de Monte Avena. En het belooft oorlog te worden. Vanuit de start is het 18,6 kilometer klimmen geblazen op de Cima Campo aan 5,9 procent gemiddeld, alvorens we afdalen naar de voet van de Passo Manghen. Deze reus is 18,9 kilometer lang en stijgt aan 7,6 procent gemiddeld. De steilste strook is 15 procent.

Wederom gaan we naar beneden en we belanden in de vallei. Na 112 kilometer koers zijn we aan de voet van de Passo Rolle. Deze is maar liefst 20,6 kilometer lang en is heel onregelmatig met lopende stukken en stukken van 10 procent. Een hele lange afdaling brengt ons bij de tweetrapsbeklimming van de Croce d'Aune, die na een stuk afdalen overgaat in de Monte Avena. Het slotstuk van deze Giro doet zijn naam eer aan met stijgingspercentages naar de top die dik over de 10 procent gaan.

De etappe kent twee tussensprints, aan de meet zijn tien, zes en vier bonificatieseconden te verdienen.