In de Leiderstrui
Search

Na de tijdrit uit de eerste etappe en een listige tweede etappe de zesde etappe op papier al de derde dag waarop de klassementsrenners zich moeten tonen. De rit van Cassino naar San Giovanni Rotondo is maar liefst 238 kilometer lang en tevens listig en zwaar.

Al vanuit de start loopt de weg omhoog, maar een gecategoriseerde klim is er alleen in de finale. Heuvelop, heuvelaf, zonder beloning van bergpunten dus. De finale begint na 205 kilometer koers met de beklimming van de Coppa Casarinelle. Deze klim van bijna zestien kilometer aan 4,2 procent gemiddeld is de opmaat naar de finish.

Onderaan loopt het steeds rond de vijf procent omhoog, maar het zwaarste gedeelte zit na iets meer dan tien kilometer met 6,1 procent stijging. Heel steil is het dus niet, maar als het tempo hoog ligt, moet iedereen het buitenblad maar kunnen rond draaien. Hier gaat in ieder geval een groot gedeelte van het peloton overboord.

Na de top ligt nog niet de finish, daarvoor moet nog achttien kilometer door gefietst worden. Na een afdaling gaat het wederom bergop, alvorens de finish ligt na een strook in dalende lijn. Deze etappe heeft de ingrediënten om uit te delen, maar het is aan de klassementsrenners om dat ook daadwerkelijk te doen.

De etappe kent twee tussensprints, aan de meet zijn tien, zes en vier bonificatieseconden te verdienen.