Nieuwe aanpak Van der Hoorn richting voorjaar: ‘Extra klap erop geven’ IDL-producties

Nieuwe aanpak Van der Hoorn richting voorjaar: ‘Extra klap erop geven’

Door Jannick van der Hooft 06 januari 2020 | 08:07


Taco van der Hoorn gaat met veel vertrouwen het wielerjaar 2020 in. De renner van Jumbo-Visma past wat wijzigingen in zijn voorbereiding toe, waarna hij in de voorjaarswedstrijden hoopt te schitteren voor de ploeg. Dat laat hij weten in gesprek met In de Leiderstrui.

Waar Jumbo-Visma in 2019 de zeges aan elkaar reeg, bleef de persoonlijke zegeteller van Van der Hoorn op nul staan. Toch heeft hij zijn overstap niet als lastig ervaren: ‘Natuurlijk, het is anders. In de klassiekers merk je dat het niveau kneiterhoog is. Maar in de ploeg had ik het meteen naar mijn zin. Je komt in een gespreid bedje terecht. Daar kon ik wel aan wennen’, zo vertelt hij lachend.

Juist in die klassiekers had Van der Hoorn afgelopen seizoen wat beter willen rijden dan hij gedaan heeft: ‘Ik had gehoopt iets meer in de finales mee te kunnen zitten, maar ik merkte dat ik gewoon niet goed genoeg was.’ Waar andere renners misschien gaan zitten balen, vond de 26-jarige renner zijn motivatie ergens anders: ‘Ik kon me er snel overheen zetten. In het begin is het even jammer, maar daarna haalde ik genoeg voldoening uit het helpen binnen de ploeg.’

Van der Hoorn: ‘Extra klap erop geven’

In 2020 krijgt hij opnieuw de kans om, aan de zijde van Wout van Aert, te kunnen presteren in de klassiekers. Om dat extra stapje nu wél te kunnen zetten, heeft hij een kleine aanpassing gedaan aan zijn voorbereiding: ‘Vorig jaar was ik eigenlijk iets te snel te goed. Daarom hebben we besloten de winter iets korter te maken en iets langer rust te houden. Daarna gaan we opbouwen, ook in de Tour Down Under nog. In de klassiekers hoop ik dan die extra klap erop te kunnen geven.’

Wat ook nieuw is in de voorbereiding is een hoogtestage. Na de Australische rittenkoers vertrekt hij voor een iets ander verblijf op hoogte dan andere renners. ‘Iedereen zit al op hoogte’, grapt hij. Hoe een hoogtestage voor hem werkt, weet hij nog niet: ‘Vorig najaar was ik in Andorra, maar toen werd ik aangereden. Ik kon dus niet echt zien wat het effect was. Merkte wel dat ik goed was, maar we moeten het nog even zien. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in.’ (Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws