Weerbericht Strade Bianche: Bloedheet, kurkdroog, stoffig en windstil IDL-producties

Weerbericht Strade Bianche: Bloedheet, kurkdroog, stoffig en windstil

Door Ward Hilhorst 01 augustus 2020 | 13:24


De Klassiekers komen er weer aan en die wedstrijden worden altijd enorm beïnvloed door het weer. Dit jaar misschien nog wel meer, door de veranderde plaats op de agenda. Daarom brengt In de Leiderstrui u dit jaar op de hoogte van de verwachtingen. In de dagen voor de koers tot op het moment van de start zorgen we waar nodig voor verse weerupdates.

De Strade Bianche is de eerste grote eendagswedstrijd die verreden gaat worden, en dat is er direct eentje die vrij afhankelijk is van het weer. Het is vaak droog in Toscane, maar begin augustus is toch nogal andere koek dan begin maart. De afgelopen maand heeft het vrijwel geen druppel geregend in Siena, en dat gaat de komende week niet anders zijn.

De neerslagkans blijft namelijk enorm laag, zo laag dat elke druppel mooi meegenomen is. Daarnaast is het bloedheet. Waar het in maart rond de vijfiten graden zou zijn, kunnen de renners nu rekenen op een graad of 34 tot misschien zelfs 38. In combinatie met de droogte zal dat ongetwijfeld voor een uitputtingsslag gaan zorgen.

Het stof dan, een van de mooiste fenomenen in het wielrennen. Dát zal dit jaar van de wielen van de renners moeten komen, want het is vrijwel windstil. In de middag wordt er een noord-westenwind met kracht 3 voorspeld. Zoals Anna van der Breggen bij de NOS zegt: 'Er ligt veel grind, het zand is los, stof... Het gaat zwaar worden. Zodra er één auto overheen is geweest, is het een stofwolk, dus dat wordt stofhappen.'

Weersverwachting Parcours Strade 1 augustus

Temperatuur:    34-38 graden Celcius
Neerslag:          0% kans
Wind:                Windkracht 2-3 noord-west

(Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws