Jakobs fileert Hinault in opgenomen video: 'Uw woorden wegen zwaar, kus mijn kloten' Opinie
Opinie

Jakobs fileert Hinault in opgenomen video: 'Uw woorden wegen zwaar, kus mijn kloten'

Jakobs fileert Hinault in opgenomen video: 'Uw woorden wegen zwaar, kus mijn kloten'

Gert Jakobs heeft geen goed woord over voor de manier waarop Bernard Hinault met de salbutamol-zaak van Chris Froome omgaat. De analist en oud-wielrenner laat in een video weten dat de Fransman een voorbeeldfunctie heeft en op deze manier iedereen ophitst.

'Ik had veel respect voor u als coureur. U sprong op de barricades bij stakingen en sloeg de stakers met uw blote vuisten op hun knar. U fietste regelmatig het hele spektakel naar de kloten met versnellingen die ik op het vlakke nog niet kon ronddraaien. En nu zegt u staken? Je bent toch wel goed bij je hoofd?', vertelt Jakobs.

'U zegt heel chauvinistisch staken, omdat Frankrijk dat natuurlijk heerlijk vindt. Ik zie het Franse publiek Froome alweer bespuwen en dat er bidons met urine naar hem worden gegooid. Allemaal omdat u zegt dat Froome niet thuis hoort in de Tour. Monsieur Hinault, u woorden wegen zwaar voor het Franse publiek. De ASO verdient kappen geld aan de ploegen en het personeel die de Tour tot een succes maken, maar zij zien van die inkomsten niets terug. Deze ploegen zouden moeten staken, zodat jullie dat geld weer terug laten stromen. Jullie houden alles voor jezelf, dus zeg ik vanuit Tiel: Kus mijn kloten.'

Schrijf je nu in bij Ploegleider, stel jouw wielerploeg samen en win in onze Subleague het shirt van Team Sunweb!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws