Analisten: 'Dennis ontslaan als hij niet ziek was', 'kan niet met autoriteit omgaan' Tour de France

Analisten: 'Dennis ontslaan als hij niet ziek was', 'kan niet met autoriteit omgaan'

Door Bram van der Ploeg 18 juli 2019 | 22:30


Rohan Dennis lijkt zich in de nesten te hebben gewerkt bij Bahrain-Merida. De wereldkampioen tijdrijden stapte in de twaalfde etappe af in de bevoorrading en wilde vervolgens niet praten met zijn ploeg. Zijn team weet niet wat er aan de hand is, maar de analisten van de avondprogramma's hebben wel een mening.

'Ik loop al lang mee, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Je stapt niet uit de Tour de France als je een dag later als wereldkampioen een etappe kan winnen in de tijdrit', vindt Michel Cornelisse, ploegleider bij Corendon-Circus, in Tour du Jour.

Daar sluit wielerjournalist Erik Dijkstra zich bij aan: 'Misschien heeft hij een mental breakdown gehad, maar als dat allemaal niet zo is en hij was ook niet ziek, dan moet je zo'n jongen onmiddelijk ontslaan. Als je dat niet doet, wat voor voorbeeld stel je dan voor de rest van de ploeg?'

Sven Nys vertelt bij Vive le Velo dat het inderdaad een rare actie was van Dennis. 'Er gaat altijd iets aan vooraf, ze hebben misschien een zwaar conflict was. Als dat zo is, is het heel onprofessioneel dat ze dat in een persbericht niet hebben medegedeeld. Dit is een uitvlucht die niet klopt.'

'Hij kan niet met autoriteit omgaan', stelt Stef Clement bij De Avondetappe. 'Het is heel grappig dat er achterop zijn shirt "It's not about me, it's about us" op zijn shirt stond, waarin hij boos wegliep. Het gaat juist allemaal om hem, zoals wel vaker.' (foto: Bahrain-Merida)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws