'ASO zorgt voor 'janboel' op Alpe d'Huez: 'Tijd dat renners gaan procederen'' Tour de France
Tour de France

'ASO zorgt voor 'janboel' op Alpe d'Huez: 'Tijd dat renners gaan procederen''

'ASO zorgt voor 'janboel' op Alpe d'Huez: 'Tijd dat renners gaan procederen''

Jan Bakelants heeft in zijn column voor Het Nieuwsblad hard uitgehaald naar de ASO. De 'janboel' op de Alpe d’Huez loopt de spuigaten uit volgens de renner en het wordt dan ook tijd dat er verandering in komt.

‘ASO, de zelfverklaarde specialist in het organiseren van de grootste koersen ter wereld, is er opnieuw niet in geslaagd om de orde te handhaven op de slotklim’, zegt Bakelants. 'Is het echt niet mogelijk om 13 kilometer dranghekken te zetten voor het grootste event van onze sport? De gedupeerde renners krijgen dan dezelfde tijd als de renners voor hen, als een schaamteloos doekje voor het bloeden. Misschien moeten die renners eens gaan procederen. Dan zal de ASO die meelopers misschien aanpakken’, oppert Bakelants.

In het bijzonder was er de toeschouwer die Froome een klap of duw probeerde te geven. ‘Die is opgepakt, maar dat wordt een boete van 250 euro en in de Pyreneeën staat hij er weer. Die idioten die tijdens de WK-finale het veld opliepen, spenderen de komende dertig jaar in een Siberisch werkkamp. In dat opzicht kan de koers nog leven van het voetbal. Daar krijgt men een stadionverbod. Een col-verbod voor Zidane, Borat, Superman en Captain America. Krijgen we dat nog geregeld voor de Pyreneeën?’ (Foto: Team Sunweb)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws