Wild flitst oppermachtig naar ritwinst in derde etappe Healthy Ageing Tour Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wild flitst oppermachtig naar ritwinst in derde etappe Healthy Ageing Tour

Wild flitst oppermachtig naar ritwinst in derde etappe Healthy Ageing Tour

Kirsten Wild heeft de derde etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. In een rit van 124 kilometer van Musselkanaal naar Musselkanaal was ze veel en veel te sterk voor de rest in de massasprint.

Lang bleef het peloton in de openingsfase bijeen, maar dankzij de wind brak het pak niet veel later in vijf stukken. 24 rensters konden mee met voorste waaier en ze verzamelden snel een voorsprong van 45 seconden op het peloton, waarin de meeste waaiers weer bij elkaar kwamen. Anouska Koster bleek de enige vrouw uit de top-10 van het klassement die de slag had gemist.

Majerus valt aan, Boels-Dolmans controleert

Na vijftig kilometer koers had de voorste groep een gat van een minuutje en er werd hard door gereden. Ondanks dat het peloton alles op alles zette, bleven de 24 vooraan. Het ging zo hard, dat zelfs vier rensters moesten lossen. Met nog twee lokale rondes te gaan stond er weer dik anderhalve minuut voorsprong op de teller. Ook achter de voorste twintig bleef het scheuren in meerdere groepjes.

Toen nog eens vijf dames het tempo vooraan niet meer konden volgen, besloot Christine Majerus weg te rijden uit de kopgroep van vijftien. Ze bouwde gestaag een voorsprong op en de achtervolgers slaagden er niet in om dit snel dicht te rijden. Op tien kilometer van de meet verdedigde de Luxemburgse nog een halve minuut. Het feit dat enkele geloste rensters weer terug konden komen bij de tweede groep vertelde veel over het tempo daar.

Met veel ploegmaats van Boels-Dolmans, met onder meer Anna van der Breggen, werd er goed afgestopt, maar bij Majerus raakte de tank ook aardig leeg. Met nog vijf kilometer voor de wielen was het verschil te verwaarlozen en dus knalde Van der Breggen zelf naar haar ploeggenote toe. Ook Amy Pieters en Jolien D'Hoore van Boels Dolmans vielen meerdere keren aan, waardoor onder meer Ellen van Dijk vaak de gaten moest dicht rijden.

Van Dijk rijdt alles dicht, sprint in aantocht

Daar slaagde de Nederlandse van Trek-Segafredo knap in, waardoor het toch leek uit te draaien op een sprint onder de favorieten. Van der Breggen deed nog een poging om weg te geraken, maar Van Dijk liet helemaal niemand rijden. Ook een nieuwe poging van Majerus slaagde niet. Wild, veruit de snelste vrouw vooraan, kreeg wat ze wilde en in de sprint reed ze iedereen op vijf of zes fietslengtes.

Uitslag etappe 3 Healthy Ageing Tour

1. Kirsten Wild
2. Barbara Guarischi
3. Lotta Lepistö
4. Lorena Wiebes
5. Lonneke Uneken
6. Susanne Andersen
7. Georgi Pfeiffer
8. Rhona Callander
9. Jolien D’Hoore
10. Alice Barnes

Klassement na etappe 3 Healthy Ageing Tour

1. Lotta Lepistö
2. Kirsten Wild +0.06
3. Lisa Klein +0.07
4. Jolien D’Hoore +0.10
5. Barbara Guarischi +0.12
6. Amy Pieters +0.13
7. Lorena Wiebes +0.14
8. Christine Majerus +0.14
9. Ellen van Dijk +0.17
10. Rhona Callander +0.18

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws