Like ons!
[Update] Organisatie onthult: Vuelta-start 2020 in derde weekend van augustus

Vuelta a Espana

[Update] Organisatie onthult: Vuelta-start 2020 in derde weekend van augustus

De Ronde van Spanje start in 2020 in Utrecht, zo meldt het Algemeen Dagblad. De stad, die in 2015 al de Grand Depart van de Tour de France voor zijn rekening nam, krijgt de organisatie over een ploegentijdrit.

Ook in de tweede en derde etappe van de Vuelta a España blijven we in Nederland. Den Bosch dient als startplaats in de tweede rit, waarin Utrecht de finishplaats is. Breda verzorgt op dag drie de start en de finish, alvorens het Nederlandse feest voorbij is. 
 
In de afgelopen maanden is er hard gewerkt door de betrokken partijen om de Vuelta-start in 2020 naar Nederland te halen. Begin juli werd al bekend dat het kabinet mee wilde denken. Volgens het AD was een delegatie uit Nederland afgelopen weekend aanwezig in Malaga om met de Vuelta-organisatie te praten.

Update - 13.05 uur (12 december 2018): Vuelta 2020 definitief naar Utrecht

Utrecht mag in 2020 de start van de Vuelta a Espana organiseren, zo meldt het Algemeen Dagblad. Zoals eerder vermeld zullen de eerste drie etappes door Nederland trekken. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht en koersdirecteur Javier Guillén bevestigden woensdag het nieuws. Utrecht wordt zo de eerste stad die alle drie de grote rondes heeft georganiseerd.

De eerste etappe is een ploegentijdrit in Utrecht. Een dag later wordt er van Den Bosch naar Utrecht gekoerst en op de derde Vuelta-dag gaat het peloton van Breda naar Breda. 'In het voorjaar is er een bijeenkomst in Breda waar we alle details over zaken als het parcours van de etappes bekend gaan maken', aldus Van Zanen.

Update II - 16.05 uur (20 februari 2019): Nederland bevestigt drie etappes in Vuelta 2020

De etappes waren al een soort van bekend, maar woensdag is dan ook aan het grote publiek bekend gemaakt welke drie etappes er door Nederland zullen gaan in 2020. De eerste etappe wordt een ploegentijdrit van 23,7 kilometer door Utrecht. Alle districten en belangrijke plekken in de hoofdstad van de provincie worden aangedaan.

Een dag later start het peloton in Den Bosch en rijdt het in 182 kilometer terug naar Utrecht. Er zitten enkele Nederlandse heuvels in, waaronder de Utrechtse heuvelrug en de Amerongse Berg, waar bergpunten te verdienen zullen zijn. De derde en laatste etappe op Nederlandse bodem gaat van Breda naar Breda over 194 kilometer. 

Check hier de route.

Update III - 10.50 uur (18 april 2019): Nog zes ton nodig voor Vuelta-start Utrecht

De financiën rondom de Vuelta-start in Utrecht zijn bijna rond. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Voor het evenement is bijna 15 miljoen euro benodigd. Daarvan is 6.4 miljoen betaald door de overheid en 2.5 miljoen euro subsidie komt er nog bij van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De laatste 6 miljoen moet van geldschieters en sponsoren komen en het benodigde bedrag is bijna binnen. De gemeente is nog op zoek naar 600.000 euro.

Update IV - 17.55 uur (18 juni 2019): Vuelta start op 14 augustus 2020 in Utrecht

De Vuelta in 2020 gaat van start in Utrecht op 14 augustus. De organisatie maakt bekend dat Nederland op 14, 15 en 16 augustus drie etappes organiseert. 

(foto: Screenshot La Vuelta Holanda)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven