Like ons!
Trentin pakt laatste etappe Ruta del Sol, Fuglsang wint eindklassement

Algemeen nieuws

Trentin pakt laatste etappe Ruta del Sol, Fuglsang wint eindklassement

Matteo Trentin heeft de laatste etappe van de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. Na bijna 160 kilometer wist hij de sprint bergop te winnen, te midden van een uitgedund peloton. Jacob Fuglsang kwam niet onder druk, en wist zich te verzekeren van de eerste plek in het eindklassement.

In het begin van de koers was er sprake van een harde strijd om in de kopgroep terecht te komen. Meerdere Nederlanders mengden zich in deze strijd en uiteindelijk waren het Oscar Riesebeek (Roompot-Nederlandse Loterij) en Antwan Tolhoek (Team Jumbo-Visma) die zich in de kopgroep van vier wisten te nestelen, samen met Tomasz Marczynski (Lotto-Soudal) en de winnaar van zaterdag; Simon Yates (Mitchelton-Scott). Zij wisten een gat van 4:17 te slaan na veertig kilometer.

Yates pakte de punten voor de bergtrui, waarmee hij zich verzekerde van de winst daarvan. De voorsprong van de kopgroep nam na verloop van tijd iets af, maar veel spectaculairs gebeurde er niet. Met nog vijftig kilometer te rijden hadden de vier koplopers nog een minuut en twintig seconden over. Vanaf dat moment liep de voorsprong redelijk snel terug, de kans leek klein dat deze mannen om de zege zouden gaan strijden. Op het moment dat ze nog twaalf seconden over hadden vond Yates het tijd om te gaan. Hij viel aan vanuit de kopgroep, waarna zijn medevluchters opgeslokt werden door het peloton.

Het bleek uitstel van executie. Op dertig kilometer van de streep was ook Yates terug in het peloton. Het was voor Fausto Masnada het moment om een poging te wagen. Hij koos de aanval, en wist met een voorsprong de afdaling in te gaan. Hij reed lange tijd met vijftien seconden voorsprong op het uitgedunde peloton. Ook hij kon die voorsprong niet vasthouden. Met nog zeventien kilometer te gaan was er weer sprake van een peloton van ongeveer vijftig man. Het werd daarna lastig om weg te rijden uit het peloton, waar het tempo werd bepaald door Astana.

De sprint was hectisch, met wat rotondes vlak voor het einde. De mannen van Mitchelton-Scott, de ploeg van Trentin, reden met een kilometer voor het einde op kop. Dit betaalde zich uit, Trentin wist zijn tweede rit in deze ronde te winnen. Jacob Fuglsang bleef zonder veel moeite in de leiderstrui en won zo het eindklassement.

Uitslag etappe 5 Ruta del Sol

1. Matteo Trentin
2. Enrique Sanz "
3. Carlos Barbero
4. Tosh van der Sande
5. Colin Joyce
6. Matej Mohoric
7. Juan José Lobato
8. Lars Boom
9. Eduard Prades
10. Steven Kruijswijk

Eindklassement Ruta del Sol

1. Jacob Fuglsang
2. Jon Izagirre +0.07
3. Steven Kruijswijk +0.11
4. Pello Bilbao +0.21
5. Adam Yates +0.57
6. Jack Haig +1.08
7. Sergio Andres Higuita +1.12
8. Aleksandr Vlasov +1.43
9. Tim Wellens +2.53
10. Dylan Teuns +3.41

(Foto: Printscreen Eurosport)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven