Like ons!
[Update] Kogel eindelijk door de kerk; Quintana verkast naar Arkea-Samsic

Algemeen nieuws

[Update] Kogel eindelijk door de kerk; Quintana verkast naar Arkea-Samsic

Nairo Quintana heeft op de rustdag van de Vuelta a Espana officieel bevestigd dat hij Movistar na dit seizoen gaat verlaten. Dat was eigenlijk al een publiek geheim, maar de transfer gaat vandaag definitief rondkomen.

‘Het huwelijk zal worden beëindigd’, bevestigt Quintana bij AS dat hij Movistar na acht jaar zal gaan verlaten. ‘Ik heb bij dit team mijn mooiste momenten beleefd en ik ben iedereen die daaraan heeft meegewerkt dankbaar. Heel erg dankbaar.’

Quintana wil graag de Tour de France winnen en dat hoopt hij bij zijn nieuwe ploeg te doen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat Arkea-Samsic. Niet geheel toevallig plaatste die ploeg een tweet waarin het liet weten dat er om 15.00 uur vanmiddag een bekendmaking zal plaatsvinden. 

Update - 2 september 2019 (15.00 uur) Arkea-Samsic bevestigt komst Quintana

Nairo Quintana maakt inderdaad de overstap van Movistar naar Arkea-Samsic. Dat heeft de Franse ploeg bekendgemaakt. De Colombiaan tekent voor drie seizoenen bij de ploeg en staat zodoende tot eind 2022 onder contract. Het grote doel van Quintana is om met zijn nieuwe ploeg de Tour de France te winnen. Ook broer Dayer Quintana (Neri Sottoli), Winner Anacona (Movistar) en Diego Rosa (INEOS) maken de overstap naar Arkea-Samsic.

 (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven