Vertrokken Powless: 'Kansen voor tweede lijn van Jumbo-Visma slinken' Algemeen nieuws

Vertrokken Powless: 'Kansen voor tweede lijn van Jumbo-Visma slinken'

Door Tom van der Salm 13 januari 2020 | 18:30


Neilson Powless was een van de belangrijke steunpilaren tijdens de Vuelta-zege van Primoz Roglic, maar besloot deze winter dat hij het hoofdstuk Jumbo-Visma af ging sluiten. 'Voor de jongens die lager op de ladder staan in de ploeg, wordt het een beetje te druk', doelt hij onder meer op de komst van Tom Dumoulin.

Om Roglic zo goed mogelijk bij te staan tijdens de Ronde van Spanje, wilde Powless naar eigen zeggen al voor de Vuelta duidelijk hebben naar welke ploeg hij zou vertrekken. 'En dat werd EF Education First, dat heb ik tijdens de de hoogtestage voor de Vuelta beslist. Het was een last van mijn schouders, en het heeft me niet tegengehouden om Primoz met volle overgave helpen. Mijn hoofd moest vrij zijn.'

Aan VeloNews laat de Amerikaan weten dat het surplus aan kwaliteit bij Jumbo-Visma hem ook deels bewogen heeft om andere oorden op te zoeken. 'Ik zeg niet dat de jonge jongens hun ontwikkeling gaat stokken, maar het wordt wel wat lastiger voor ze om vrijheid te krijgen en voor resultaten te gaan.' Deze kansen ziet hij wel bij de ploeg van Jonathan Vaughters. 'Zij geloven in mij als leider. Ik begin de Tour Down Under meteen als kopman.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws