Bouhanni sprint naar eerste voor Arkéa-Samsic in waaieretappe Saudi Tour Algemeen nieuws

Bouhanni sprint naar eerste voor Arkéa-Samsic in waaieretappe Saudi Tour

Door Bram van der Ploeg 07 februari 2020 | 13:58


Nacer Bouhanni heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. De Fransman, die deze winter overstapte van Cofidis naar Arkéa-Samsic, sprintte in de vierde etappe van de Saudi Tour naar ritwinst.

Vanaf de start was het koers in de woestijn, met tien renners die al vroeg aanvielen. Daar kwamen niet veel later nog vier renners bij. Op zestig kilometer van de meet was het gat bijna vijf minuten en leek alles op een rustige sprintrit te duiden. De wind bracht daar verandering in.

Met nog vijftig kilometer voor de wielen brak het peloton voor het eerst en klassementsleider Phil Bauhaus miste de slag. De Duitser slaagde er uiteindelijk wel in aan te sluiten bij de voorste groep van vijftig, maar aan de voet van de laatste klim van de dag kwam er ook nog materiaalpech overheen voor Bauhaus. Dat was er iets te veel aan.

Costa weer in het offensief, Bauhaus in achtervolging

Vooraan was Rui Costa bij de pinken en hij kwam met een groepje bij de leiders in de race. Het veld schoof echter door het verschroeiende tempo snel in elkaar. Met nog tien kilometer te fietsen had een voorste groep met Costa maar twintig tellen speling naar de eerste achtervolgende groep, met daarbij toch weer knap Bauhaus. 

Costa en Fabien Doubey bleven het langst uit de greep van het naderende en uitgedunde peloton, maar op 2,5 kilometer van het einde bleek alles voor niets. Een massasprint bracht gewoon weer uitkomst en Bouhanni was daarin de snelste. Niccolo Bonifazio werd tweede, Bauhaus werd tiende en verloor zijn leiderstrui aan Bouhanni. 

Uitslag etappe 4 Saudi Tour 2020

1. Nacer Bouhanni
2. Niccolo Bonifazio
3. Yevgeniy Gidich
4. Damiano Cima
5. Ivo Oliveira
6. Adrien Garel
7. Orluis Aular
8. Stephen Bassett
9. Vladislav Kulikov
10. Phil Bauhaus

Klassement na etappe 4 Saudi Tour 2020

1. Nacer Bouhanni
2. Phil Bauhaus +0.02
3. Youcef Reguigui +0.14
4. Carlos Barbero +0.16
5. Sergei Chernetski +0.17
6. Andreas Kron ''
7. Geoffrey Soupe +0.18
8. August Jensen ''
9. Rui Costa +0.20
10. Ramunas Navardaukas +0.28

(foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws