Groenewegen baalt van gemiste kans: ‘Zat bij Jakobsen in het perfecte wiel’ Algemeen nieuws

Groenewegen baalt van gemiste kans: ‘Zat bij Jakobsen in het perfecte wiel’

Door Wilbert van der Velde 09 februari 2020 | 17:36


Waar de stand tussen Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen tot de start van de laatste etappe van de Ronde van Valencia op 2-0 in het voordeel van de eerste stond, moest de Amsterdammer zondag een tegengoal incasseren. Groenewegen baalde na afloop dan ook flink, met name omdat hij in perfecte positie zat.

‘Ik zat bij Jakobsen in het perfecte wiel. Misschien zat ik er iets te dicht op, waardoor ik een zwieper niet kon opvangen. Daarmee verloor ik snelheid en toen was het eigenlijk om zeep. De volgende keer moet ik zorgen dat ik iets meer de controle houd’, vertelt de sprintbom op de website van Team Jumbo-Visma

Ploegleider Grischa Niermann had Groenewegen ook liever zien winnen, maar legt vooral de nadruk op de positieve aspecten van de vijfdaagse koers in Valencia. ‘Soms win je en soms verlies je. We hadden de etappe onder controle en Dylan zat waar hij moest zitten. Met twee etappezeges en de puntentrui hebben we een hele goede week gehad, de val van Tobias Foss helaas uitgezonderd.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws