Dumoulin raadt buiten fietsen af namens politie Limburg: 'Pas goed op jullie zelf' Algemeen nieuws

Dumoulin raadt buiten fietsen af namens politie Limburg: 'Pas goed op jullie zelf'

Door Bram van der Ploeg 10 april 2020 | 15:00


Tom Dumoulin heeft alle fietsers in Nederland opgeroepen om tijdens het Paasweekend binnen te blijven. Ook de mensen die in hun eentje van plan zijn om een rondje te fietsen, raadt Dumoulin af om naar buiten te gaan.

In een filmpje van de Politie Limburg legt Dumoulin uit dat de regel om alleen te fietsen met anderhalve meter afstand geen zin heeft als half Nederland eropuit trekt. 'De verleiding is groot om lekker buiten te gaan fietsen en met de anderhalve meter mag dat officieel ook nog. Het enige probleem is, dat als we het allemaal gaan doen, het niet meer houdbaar is. Dan kunnen we die anderhalve meter niet meer waarborgen.'

Dumoulin begrijpt de frustratie in Nederland, maar hij doet toch een beroep op de realiteitszin van de mensen. 'Zul je net zien; is het net fantastisch weer als we door de coronacrisis allemaal binnen moeten blijven. Ik wil jullie vragen om alleen voor het noodzakelijke naar buiten te gaan. Dit weer gaat het in juni normaal gesproken ook zijn, dus laten we er met z'n allen voor zorgen dat we in juni in ieder geval wel naar buiten kunnen. Pas goed op jullie zelf, dan ga ik hetzelfde doen.' (foto: Politie Limburg)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws