Stuyven wil fitter uit Tour komen: 'Niet op kop voor Bauke en Richie' Algemeen nieuws

Stuyven wil fitter uit Tour komen: 'Niet op kop voor Bauke en Richie'

Door Lex Kersten 26 mei 2020 | 17:45


Jasper Stuyven had al snel een goede vorm te pakken in het voorjaar. In het openingsweekend werd hij vijfde in Kuurne-Brussel-Kuurne. Een dag eerder won hij Omloop Het Nieuwsblad door Yves Lampaert in een sprint te verslaan. Nu kijkt hij uit om in het najaar zijn goede vorm te hervinden, zo laat hij in een FB-live met Sportwereld weten.

De Belg van Trek-Segafredo traint op dit moment in Monaco met mannen als Tim Wellens, Wout Poels en Michael Valgren. Hij is blij dat hij weer buiten kan fietsen en is niet van plan de rollen binnen weer op te zoeken. Langzaam is hij doelen aan het stellen en hoopt hij in het najaar goed te zijn in de Tour de France en liever nog in de klassiekers. 'Met Nibali gaat onze ploeg vol voor de Giro, maar we hebben nog steeds een sterke ploeg voor de Tour. Gelukkig hebben we geen ploeg die constant op kop moet rijden voor Richie en Bauke. Dat geeft mij al een goede mogelijkheid om beter uit de Tour te komen richting de klassiekers.'

Dat de klassiekers in het najaar vallen, maakt voor de 28-jarige Stuyven niet uit. 'Meestal presteer ik goed in het najaar. Het geeft mij geen extra stressfactor. Uiteindelijk is iedereen gemotiveerd en is het moeilijk om te vergelijken.' Dat het weer daarin slechter kan zijn in oktober maakt voor hem ook niet uit. Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen zijn daarin de hoofddoelen, maar ook aan Milaan-Sanremo wil hij graag meedoen. Zoals het er nu naar uitziet start zijn seizoen op 5 augustus in de Ronde van Polen. (Foto: Sirotti, 2019) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws