[Update] Schachmann schrok zich kapot: 'Waarom is er geen politiemotor bij me?' Algemeen nieuws

[Update] Schachmann schrok zich kapot: 'Waarom is er geen politiemotor bij me?'

Door Ward Hilhorst 18 augustus 2020 | 09:16


(15 augustus 2020) Maximilian Schachmann heeft zijn sleutelbeen gebroken. De Duitser van BORA-hansgrohe werd zaterdag zevende in de Ronde van Lombardije, maar kwam in de slotkilometers hard in aanraking met een personenauto die het parcours op was gereden.

Schachmann kwam uit een afdaling en stuurde links de bocht in. Een privé-auto had totaal geen idee dat er een wielerwedstrijd gaande was en stuurde de auto een parkeerplaats op. Schachmann remde nog wel af, maar hij viel hard tegen de zijkant en vervolgens op de grond. Hij reed de race nog wel uit, maar de schade bleek achteraf groot.

De Duits kampioen blijkt de race te hebben uitgereden met een gebroken sleutelbeen. Die breuk zorgt er mogelijk voor dat Schachmann een streep moet zetten door de Tour de France, waar hij namens BORA-hansgrohe als man in een vrije rol werd uitgespeeld. De UCI heeft reeds aangekondigd dat het een onderzoek instelt naar het ongeluk. De organisatie van de Ronde van Lombardije kan een reprimande verwachten. 'De UCI overweegt een klacht in te dienen bij de disciplinaire commissie tegen koersorganisator RCS Sport', zo klinkt het.

Update - 17 augustus 2020 (10.55 uur): Vrouw die Schachmann aanreed: 'Ik wist niks van wielerwedstrijd'

De vrouw die zaterdag Maximilian Schachmann aanreed in de Ronde van Lombardije wist naar eigen zeggen niets van een wielerwedstrijd. Dat schrijft TuttoBiciWeb, dat met haar sprak. Naar verluidt zou de vrouw vanuit haar garage zijn gereden en de eerste afslag hebben genomen, waar ze in aanraking kwam met de Duitse wielrenner.

Update II - 18 augustus 2020 (9.09 uur): Schachmann: 'Op dat punt moet er een politiemotor bij me rijden'

Ook Maximilian Schachmann zelf heeft nu zijn zegje kunnen doen, bij Bild. Hij schrok zich een hoedje van de auto. 'Er was niet veel tijd om te denken, ik ging immers zeventig kilometer per uur. De motor met de cameraman toeterde nog, maar de vrouw ging opeens linksaf.'

Hij baalt, net als vele anderen, dat zulke dingen kunnen gebeuren. 'Ik reed zevende in een monument. Waarom is het bij zo'n groot evenement niet goed beveiligd? Op zo'n positie moet er volgens mij een politiemotor bij me rijden. Hetzelfde geldt voor de val van Remco Evenepoel. Hij maakte een stuurfout, maar hij is niet de eerste die dat op die plek doet. Dan moet je volgens mij gaan nadenken over vangnetten of seinen dat zo'n bocht eraan komt.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws