Curvers doet oproep na Dumoulin-soap: 'Ploeg moet niet blind zijn voor kritiek' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Curvers doet oproep na Dumoulin-soap: 'Ploeg moet niet blind zijn voor kritiek'

Curvers doet oproep na Dumoulin-soap: 'Ploeg moet niet blind zijn voor kritiek'

Roy Curvers is van mening dat Sunweb de kritiek die het krijgt dit seizoen niet naast zich neer moet leggen. De ploeg kent een rampzalig jaar tot op heden, en met name rondom Tom Dumoulin, die zijn Giro zag mislukken door een val en door die knieblessure ook de Tour de France mist.

‘Het is niet dat de renners niet in vorm zijn, maar we hebben heel veel pech’, concludeert Curvers in gesprek met De Limburger. ‘En Tom helemaal. Een knieblessure is als wielrenner het ergste wat je kunt hebben. Tom had beter zijn sleutelbeen kunnen breken, dan weet je dat je na een paar weken weer voluit kan trainen.’

De wijze waarop Sunweb de knieblessure van Dumoulin aanpakte leverde echter veel kritiek op. ‘Daar moeten we niet blind voor zijn. Onze planmatige aanpak heeft in 2017 veel gebracht, maar dit jaar werkt het juist averechts. We moeten flexibeler worden en niet te star zijn. Moeten we wel wedden op één paard?’

'Hoogtetent had betere optie geweest voor Dumoulin'

En Curvers is het ook eens met de kritiek die op de chaotische aanpak rondom Dumoulins Tour-voorbereiding kwam. ‘Persoonlijk zou ik nooit op hoogtestage zijn gegaan daags na een operatie. Ergens in die periode hadden ze tot de conclusie moeten komen dat dit geen goed idee was. Tom heeft thuis ook een hoogtetent, want in dit geval een betere optie was geweest’, aldus Curvers. (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws