Quick-Step-ploegleider fileert Lappartient: 'Heeft hij ooit een wielerwedstrijd gezien?' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Quick-Step-ploegleider fileert Lappartient: 'Heeft hij ooit een wielerwedstrijd gezien?'

Quick-Step-ploegleider fileert Lappartient: 'Heeft hij ooit een wielerwedstrijd gezien?'

Brian Holm heeft in een interview met Cycling Weekly uitgehaald naar David Lappartient. Volgens de ploegleider van Quick-Step Floors heeft de UCI-baas iets persoonlijks tegen Team Sky en snapt hij niets van wielrennen.

Lappartient liet zich al meerdere malen uit over de dominantie van Sky in het peloton. Deze week nog stelde hij dat hij ploegen terug wil brengen naar zes renners, mede omdat Team Sky dan zwakker zou worden. 'Het lijkt erop dat hij iets tegen Sky heeft, iets persoonlijks, en dat is fout. Als een president moet je neutraal zijn en dit is een slechte start', klinkt het kritisch vanuit Holm.

'Toen onze fijne, jonge president de verkiezingen won, was het eerste wat hij zei dat hij mechanische doping en weddenschappen wil tegen gaan. We hebben grotere problemen, zoals het kleven aan motors', vervolgt Holm. 'Iedereen klaagt erover en het heeft een grote invloed op de race. Wij calculeren het al in in onze tactieken, dat we zoveel mogelijk gebruik maken van motoren. Ik weet dat Dumoulin er iets over gezegd heeft, maar in de Tour van dit jaar was het al beter. Wedden op wielrennen, daar heb ik nog nooit van gehoord. En mechanische doping? Dat is alleen maar symbolische bullshit en zonde van het geld. Heeft hij ooit een wielerwedstrijd gezien of snapt hij er niets van?'

Holm vervolgt zijn relaas als hem wordt gevraagd naar de Sky-dominantie: 'Teams verkleinen vanwege de Sky-dominantie? Sky is goed en wij zijn waarschijnlijk de beste ploeg in de klassiekers. BMC is op zijn beurt de beste in de ploegentijdrit. Waarom kom je met zo'n bizar idee? Met minder renners ga je degenen die overblijven nog harder laten werken. Dat lijkt mij niet goed voor de gezondheid. Waarom zou Froome niet vier keer mogen winnen als hij de beste was? Thomas won omdat hij de beste was. Het was niet saai. We hebben mooie massasprints gezien en er was een mooi gevecht in de bergen en om het podium.' (foto: UCI)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws