Teunissen sprint naar winst in tweede etappe Jumbo-Visma eCompetition Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Teunissen sprint naar winst in tweede etappe Jumbo-Visma eCompetition

Teunissen sprint naar winst in tweede etappe Jumbo-Visma eCompetition

Mike Teunissen heeft de tweede etappe van de Jumbo-Visma eCompetition gewonnen. Hij wist samen met Sepp Kuss het gat naar vijf vluchters te dichten, waarna hij de sprint wist te winnen. Teunissen neemt ook de leiding in het klassement over van Wout van Aert.

In de tweede etappe van de Jumbo-Visma-eCompetition koersten de renners over het WK-parcours van Richmond. Het stadsparcours kende drie korte, maar pittige klimmetjes en was uitermate geschikt voor de klassieke types, zoals Van Aert. Waar het voor de Vlaming tijdens de eerste virtuele koersen nog wat wennen was, toonde hij met het winnen van de eerste etappe van de eCompetition dat hij de aanpassing naar de virtuele manier van koersen heeft gemaakt.

Andere favorieten waren Kuss en Jonas Vingegaard. De twee jonge renners hebben zich de afgelopen maand ontpopt tot de beste Zwifters van Jumbo-Visma. Net zoals de vorige keer legden de renners en ploegleider Grischa Niermann de eerste kilometers gezamenlijk af. Met nog twintig kilometer te gaan werd vanaf de top van de Libby Hill het échte startschot gegeven.

Sterke kopgroep met Vingegaard en Kruijswijk

Paul Martens en Tony Martin trokken als eerste ten aanval. Voor Martin een duidelijk betere start dan tijdens de eerste etappe, toen hij de start mistte. Het avontuur van de twee Duitsers was echter van korte duur. In de achtergrond hadden Koen Bouwman en Maarten Wynants het al snel lastig en ze moesten de rol lossen. Vooraan waren het George Bennett en Vingegaard die flink doortrokken en een gat sloegen op de rest. Witte truidrager Maurice Ballerstedt, Lars Boven en Steven Kruijswijk wisten de aansluiting niet veel later te maken.

In het Jumbo-Visma-peloton was het Kuss die flinke inspanningen deed om de achterstand van rond de twintig seconden te verkleinen. Later deden ook onder andere Van Aert en Chris Harper hun duit in het zakje en het verschil met de koplopers nam af naar vijftien seconden.

Kuss en Teunissen maken sprong naar de kopgroep

Intussen waren de laatste acht kilometer aangebroken, waarin de drie klimmetjes moesten worden overwonnen. Het verschil daalde verder naar tien seconden en de zwaarste klim naar Libby Hill kwam rap dichterbij. Op de kasseienklim plaatste Vingegaard in de kopgroep een demarrage en sloeg een flink gat van zeven seconden op zijn medevluchters.

In het peloton demarreerden Teunissen en Kuss en ze maakten op sterke wijze de sprong naar de resterende vluchters. Vingegaard kon zijn solo-inspanning niet volhouden en werd teruggepakt door de achtervolgers. Het peloton met leider Van Aert bleef hangen op een achterstand van vijftien seconden en zou niet meer terugkomen. De zeven vluchters gingen er om sprinten en het was Teunissen die de rest er met een machtige sprint oplegde. (Foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)

Uitslag etappe 2 Jumbo-Visma eCompetition 

1. Mike Teunissen
2. Lars Boven + 0.01
3. Jonas Vingegaard ''
4. George Bennett +0.02
5. Sepp Kuss ''
6. Steven Kruijswijk + 0.03
7. Maurice Ballerstedt + 0.04
8. Timo Roosen + 0.19
9. Axel van der Tuuk + 0.20
10. Wout van Aert + 0.22

Klassement na etappe 2 Jumob-Visma eCompetition 

1. Mike Teunissen
2. Jonas Vingegaard
3. Sepp Kuss
4. Wout van Aert
5. Lars Boven
6. Maurice Ballerstedt
7. George Bennett
8. Tobias Foss
9. Axel van der Tuuk
10. Steven Kruijswijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws