[Update] Astana bevestigt loonsverlaging: 'Hopen dat het snel voorbij is' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Astana bevestigt loonsverlaging: 'Hopen dat het snel voorbij is'

[Update] Astana bevestigt loonsverlaging: 'Hopen dat het snel voorbij is'

(9 maart 2020) De renners en stafleden van Astana zouden al ruim twee maanden hun salaris niet hebben ontvangen van de ploeg, zo maakt AS bekend. Dit zorgt voor enige vorm van nervositeit binnen het team, aldus het Spaanse medium.

Voor heel 2020 is er nog geen euro uitgekeerd en er is op dit moment ook nog geen zicht op een datum wanneer dit eventueel wel zou gebeuren. Vanuit de ploeg is er namelijk officieel nog niet gereageerd op de geruchten.

Het is overigens niet de eerste keer dat Astana met dit soort problemen kampt. Ook in 2018 was de geldschietende organisatie uit Kazakhstan nalatig met het uitkeren van de salarissen. Ploegbaas Alexander Vinokourov was destijds bang dat zijn hele wielerploeg gevaar liep als er niet snel met geld over de brug gekomen zou worden.

Update - 9 maart 2020 (12.20 uur): Vinokourov bevestigt betalingsachterstand

Ploegbaas Alexander Vinokourov heeft inmiddels op het nieuws van de betalingsachterstand bij Astana gereageerd. De Kazach verwacht dat de problemen aan het eind van deze week opgelost zijn, zo schrijft CyclingNews. Volgens de oud-renner heeft de terugtrekking van het team voor de wedstrijden tot 20 maart dan ook niks te maken met de betaling: 'Onze hoofdsponsor werkt al vijftien jaar met ons samen en heeft altijd alles netjes betaald. Soms treedt er een vertraging op door in de bestuurlijke organisatie en een langzame administratieve verwerking.'

Update II - 30 maart 2020 (08.30 uur): 'Astana kort salarissen vanwege coronacrisis’

Nadat Astana eerder al problemen had met het uitbetalen van de salarissen, moet de ploeg vanwege de coronacrisis de salarissen nu met dertig procent korten, zo meldt het Spaanse AS. Nu er niet gekoerst kan worden zag Astana zich genoodzaakt tot het nemen van deze maatregel, die vooralsnog drie maanden zal duren.

Eerder werden bij Lotto Soudal en Burgos-BH de salarissen al verlaagd. Waar dit bij Lotto Soudal op vrijwillige basis ging, moest er voor de renners en personeel van de Spaanse ploeg een WW-uitkering worden aangevraagd .

Update III - 1 april 2020 (17.00 uur): Astana bevestigt loonsverlaging

Astana heeft bevestigd dat ze de salarissen gaan verlagen. De renners en de staf zullen dertig procent minder gaan verdienen todat er weer gekoerst zal worden. 'Dit is besloten vanwege de economische crisis van de organisatie en haar sponsors vanwege het Covid-19-virus', zegt algemeen directeur Yana Seel tegen Cyclingnews.

Het zijn harde tijden voor de wielersport, dat beseft teammanager Alexandre Vinokourov ook. 'We kunnen alleen maar hopen dat het snel voorbij is, zodat we ons weer kunnen concentreren op het winnen van races. We hebben besloten om dertig procent van de salarissen voor iedereen in de organisatie te verlagen, omdat we dit samen moeten doorstaan.' (Foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws