[Update] Van der Poels Alpecin-Fenix openbaart selectie, ambities en tricot Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Van der Poels Alpecin-Fenix openbaart selectie, ambities en tricot

[Update] Van der Poels Alpecin-Fenix openbaart selectie, ambities en tricot

Met de overstap van co-sponsor Circus naar Wanty-Groupe Gobert is er een plekje vrijgekomen op de hagelwitte shirts van Corendon-Circus. De naam van shampoofabrikant Alpecin zingt rond, maar een ding is in ieder geval zeker: Het budget gaat flink omhoog. Het Nieuwsblad spreekt over een begroting van om en nabij de tien miljoen euro.

De ploeg van de gebroeders Roodhooft wil volgend jaar nog een stap vooruit maken en daarom zijn er sponsors nodig die meer geld in het laatje brengen. Onder meer Sasha Modolo, Kristian Sbaragli en Petr Vakoc zijn gehaald om de kern rond Mathieu van der Poel te versterken en verbreden. Canyon, het Duitse fietsmerk, is er volgend jaar sowieso weer bij. Zij tekenden het afgelopen jaar een contract van vier jaar met Van der Poel als ambassadeur.

Het vertrek van Circus is op een opmerkelijke manier beklonken. 'We hadden nog een contract tot eind 2020, maar we voelden dat er vanaf 2021 geen plaats meer voor ons zou zijn', geeft Thomas Dusart, de marketingdirecteur van het gokbedrijf aan. 'Ik weet dat de gebroeders Roodhooft met iets heel groots bezig zijn.'

Volgens Het Nieuwsblad lijkt shampoofabrikant Alpecin de voornaamste gegadigde om de plaats van Circus in te nemen. Het bedrijf verbond zich de afgelopen jaren al aan het ter zielen gegane Katusha, waar Canyon ook als fietssponsor actief was. Het feit dat de teampresentatie op 3 januari in het Corendon-hotel is, suggereert dat de huidige hoofdsponsor zal aanblijven.

Update - 23 december 2019 (14:30 uur) - 'Ploeg Van der Poel gaat Alpecin-Fenix heten vanaf 1 januari'

Volgens Wielerflits gaat Corendon-Circus vanaf 1 januari veranderen in de naam Alpecin-Fenix. Dat Alpecin bij de ploeg kwam, deed al langer de ronde. De naam Fenix is daarentegen wel verrassend nieuws, het is een Italiaans bedrijf voor interieurs. Op die manier zou huidig hoofdsponsor Corendon dus een stapje terug doen, nadat co-sponsor Circus al eerder vertrok.

Voor de definitieve bevestiging van het nieuws is het wachten tot 1 januari, als de veldrit in Baal wordt verreden. Die dag gaan we aan het shirt van Van der Poel en consorten zien hoe de kaarten geschud zijn qua sponsoren.

Update II - 1 januari 2020 (10.10 uur) - Officieel: Corendon-Circus en Van der Poel worden Alpecin-Fenix

Met een naamsverandering op de Instagram-pagina van de ploeg is het nu helemaal bevestigd: Mathieu van der Poel en consorten zullen in 2020 de kleuren van Alpecin-Fenix vertegenwoordigen. Van der Poel zal woensdag in de veldrit in Baal voor het eerst in het shirt van zijn nieuwe sponsors aantreden. Alpecin en Fenix zorgen voor een flinke kapitaalinjectie, het budget van de ploeg van de gebroeders Roodhooft zou richting de tien miljoen gaan.

Update III - 1 januari 2020 (11.35 uur) - 'Dit is het nieuwe tenue van Van der Poel en Alpecin-Fenix'

Bij nieuwe sponsors hoort natuurlijk ook een nieuw tenue. Het is nog niet officieel bevestigd, maar op social media circuleren er al wel enkele plaatjes van Mathieu van der Poel in een nieuw pakje, onder meer in een reclame van Zwift. Toch blijft het afwachten tot 15.00 woensdagvanmiddag, als Van der Poel aan de start staat in de veldrit in Baal.

Update IV - 1 januari 2020 (12.20 uur) - Alpecin-Fenix presenteert selectie en tricot

Het Italiaanse interieurbedrijf Fenix heeft op haar website tekst en uitleg gegeven over de plannen met het wielerteam van Mathieu van der Poel. 'Het is een uniek team dat in 2019 is opgericht. Het is het enige team dat in drie disciplines schittert, en hiermee willen we verder gaan.' Fenix geeft aan dat het nog grotere doelen gaat stellen als ploeg. 'We willen verder groeien, met grotere ambities. Dit doen we samen met de andere partners Alpecin en Canyon.' Tevens maakte het de eerste officiële foto's van het tenue bekend, met wie anders dan VDP als stralend middelpunt.

Alpecin-Fenix Mountainbike:

Mathieu Van der Poel - NED
Ceylin del Carmen Alvarado - NED
Petter Fagerhaug - NOR
Loris Rouiller - SUI
Ronja Eibl - GER
Sam Gaze - NZL

Alpecin-Fenix weg:

Mathieu Van der Poel - NED
Tim Merlier - BEL
Petr Vakoc - TSJ
Lasse Norman Hansen - DEN
Jonas Rickaert - BEL
Dries De Bondt - BEL
Gianni Vermeersch - BEL
Sacha Modolo - ITA
Kristian Sbaragli - ITA
Roy Jans - BEL
Petter Fagerhaug - NOR
Philipp Walsleben - DUI
Jimmy Janssens - BEL
David Van Der Poel - NED
Ben Tulett - GBR
Marcel Meisen - GER
Otto vergaerde - BEL
Loris Rouiller - SUI
Alexander Krieger - GER
Scott Thwaites - GBR
Louis Vervaeke - BEL
Sam Gaze - NZL
Alex Richardson - GBR
Oscar Riesebeek - NED
Floris De Tier - BEL
Antoine Benoist - FRA
Senne Leysen - BEL

Alpecin-Fenix Cyclocross:

Ceylin del Carmen Alvarado
Mathieu van der Poel
David van der Poel
Marcel Meisen
Ben Tulett
Niels Vandeputte
Loris Rouiller
Antoine Benoist
Ryan Cortjens

(foto: Alpecin-Fenix)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws