[Update] Weening ondanks corona-vertraging alsnog naar Trek-Segafredo Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

[Update] Weening ondanks corona-vertraging alsnog naar Trek-Segafredo

[Update] Weening ondanks corona-vertraging alsnog naar Trek-Segafredo

(11 mei 2020) Pieter Weening maakt mogelijk de overstap naar Trek-Segafredo. Dat laten verschillende bronnen weten aan wielerwebsite Wielerflits. De Fries zou op korte termijn een contract gaan ondertekenen bij de ploeg van onder meer Bauke Mollema.

Na het stoppen van Roompot-Nederlandse Loterij wist de inmiddels 39-jarige Weening geen nieuwe ploeg meer te vinden, maar officieel heeft hij zijn carrière nooit beëindigd. Trek-Segafredo biedt hem nu de kans om zijn loopbaan in het profpeloton verder te zetten. De deal had al rond moeten zijn, maar de UCI veroorzaakte enige vorm van vertraging door toedoen van de coronacrisis.

De onderhandelingen tussen Weening en Trek-Segafredo liepen al van voor de crisis uitbrak. Steven de Jongh liet destijds weten een overenkomst te hebben gesloten met een nieuwe coureur, naar verluidt dus Weening.

Update - 05 juni 2020 (09.03 uur): Trek-Segafredo bevestigt komst Weening

Trek-Segafredo heeft de komst van Pieter Weening bevestigd. De 39-jarige Nederlander tekent bij de ploeg van Bauke Mollema en Vincenzo Nibali een contract voor de rest van 2020. 'We kwamen in februari in contact met Pieter. We wisten dat Matteo Moschetti na zijn crash begin dit jaar lang uit de roulatie zou zijn, dus hadden we een ervaren renner nodig die in de groep zou passen en direct klaar was om te racen', zo legt ploegbaas Luca Guercilena de keuze voor Weening uit.

De gesprekken verliepen goed en Weening raakte ervan overtuigd dat hij op zijn leeftijd nog zijn steentje kan bijdragen bij Trek-Segafredo. 'Door het coronavirus is zijn komst vertraagd, maar ondanks de turbulente tijd voor het wielrennen wilden we ons woord houden en Pieter verwelkomen als lid van de ploeg.' Weening zelf is blij dat hij nog enkele maanden mag fietsen in de WorldTour. 'Ik ga 150 procent geven om de ploeg in de laatste maanden van het jaar te helpen. Ik weet dat ik het WorldTour-niveau aan kan. De gesprekken lagen stil door corona, maar ik had geen twijfel dat de ploeg zijn woord zou houden als we weer zouden beginnen.'

De Telegraaf meldt dat Weening waarschijnlijk de Giro d'Italia zal rijden, als knecht van Nibali. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws