Fuglsang verliest veel tijd, maar is hoopvol: 'Er komen nog genoeg kansen' Giro d'Italia

Fuglsang verliest veel tijd, maar is hoopvol: 'Er komen nog genoeg kansen'

Door Lex Kersten 13 oktober 2020 | 17:58


Jakob Fuglsang was na het uitvallen van Simon Yates, Geraint Thomas en Steven Kruijswijk één van de favorieten voor de eindoverwinning. In de tiende etappe werd hij getroffen door pech, hetgeen hem meer dan een minuut kostte op zijn concurrenten. 

De kopman van Astana kreeg op één van de vervelendste momenten pech. Net toen het groepje favorieten de achtervolging inzette op Pello Bilbao stond hij langs de kant stil. De Deen was na afloop teleurgesteld: 'Het was een ongelukkige dag voor ons. Ik had een lekke band op het ergste moment. Ik heb alles gegeven en geprobeerd terug te komen, maar het is hoe het is', zo laat hij na afloop weten aan de ploeg.

Daardoor kelderde Fuglsang naar de elfde plek in het klassement, op ruim twee minuten van leider João Almeida. De Portugees pakte zelf nog vier bonificatieseconden op de streep, maar zal het in het restant van de Giro d'Italia nog lastig genoeg krijgen om zijn voorsprong te verdedigen in het hooggebergte. Fuglsang ziet daarom nog perspectief: 'We moeten ons eroverheen zetten en focussen op de aankomende dagen. Er is nog een lange weg te gaan en er komen nog genoeg kansen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws