Marijn van den Berg

Dit is de pagina over Marijn van den Berg. De Nederlander staat bekend als een veelzijdige sprinter, aangezien hij een heuveltje bijzonder goed verteert. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Van den Berg en houdt tevens zijn biografie bij.

marijn van den berg

Van den Berg rijdt twee jaar bij Metec

De op 19 juli 1999 geboren Marijn van den Berg voegt zich in 2018 bij Delta Cycling Rotterdam, een Continentale wielerploeg uit Zuid-Holland. De jongere broer van wielerprof Lars van den Berg is bij die formatie een ploeggenoot van onder anderen Sjoerd Bax en Vincent Hoppezak. Namens de Delta-ploeg rijdt hij naar verscheidene ereplaatsen. Vooral in Olympia's Tour baart Van den Berg opzien, daar hij regelmatig bij de pinken is en de slotrit zelfs weet te winnen. 

Zijn goede rijden in 2018 levert hem per 1 januari 2019 een contract op bij Metec, een andere Nederlandse Continentale wielerbrigade. Ook daar is hij een ploeggenoot van Bax, maar bijvoorbeeld ook van pocketsprinter Arvid de Kleijn en David Dekker. Bij Metec, de ploeg die ook in 2020 als zijn broodheer geldt, wordt des te meer duidelijk dat Van den Berg een sprinter is met inhoud. Na een zware wedstrijd is hij vaak één van de weinige sprinters die nog in de voorste groep zit. De Utrechter rijgt wederom de ereplaatsen aaneen en weet zo nu en dan ook te zegevieren. 

In 2022 voegt Van den Berg zich bij EF Education-EasyPost

In 2021 komt Van den Berg bij de opleidingsploeg van Groupama-FDJ terecht. Het is dat seizoen dat als échte doorbraakjaar dient. Zo wint de vriendelijke Nederlander al vroeg in het seizoen de GP Adria Mobil, een 1.2-koers in Slovenië. Van den Berg wint niet veel later ook de ouverture in de Alpes Isère Tour, een 2.2-race in Frankrijk. In de Poolse Orlen Nations Grand Prix (2.Ncup) wint hij beide ritten en logischerwijs het eindklassement, gevolgd door een aantal andere mooie ereplaatsen. In de Tour de l'Avenir (de Ronde van de Toekomst) etaleert Van den Berg andermaal zijn klasse. Hij wint er twee ritten en klopt bij beide triomfen niet de minsten: onder meer Arnaud De Lie, Mick van Dijke en Casper van Uden moeten in de sprint het onderspit delven. 

Van den Berg is medio 2021 een bekende naam in het peloton. Mede daarom is EF Education-EasyPost wel geïnteresseerd in de youngster uit Nederland. Aan het begin van dat kalenderjaar maakt hij voor het eerst zijn opwachting op WorldTour-niveau. De goed klimmende sprinter c.q. puncheur boekt duidelijk progressie, aangezien hij in de Ronde van Polen en de GP Wallonie mooie dingen laat zien. In die Waalse klassieker finisht hij zelfs al als zevende. 

marijn van den berg

Van den Berg boekt eerste WorldTour-zege in Ronde van Polen

Ook in 2023 zet Van den Berg zijn ontwikkelingslijn vrolijk voort. Op 26 januari 2023 verslaat hij sterkhouders als Ethan Vernon en Biniam Girmay in de Trofeo Ses Salines - Alcudia , een 1.1-wedstrijd op Mallorca. Van den Berg wordt dankzij die zege ook bekend bij het grote publiek. Na een sterk voorjaar, wederom gevuld met talloze dichte noteringen, pakt hij in de Ronde van Polen zijn eerste WorldTour-zege. Op dag vijf is hij Matej Mohoric en Joao Almeida te snel af in een listige sprint. Het is andermaal duidelijk: Van den Berg is een man voor de zware en/of oplopende spurts. In augustus debuteert hij in een grote ronde, zijnde de Vuelta a España. Van den Berg doet in de (zwaardere) sprintritten vaak mee om de zege, maar loopt de overwinning telkens net mis. Wat wel gelukt is, is het zichzelf op de kaart zetten als iemand om in de toekomst meer dan zomaar rekening mee te houden!

Marijn van den Berg Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties